Suomen sää aiheutti Vesa Keskisen harvinaiselle lemmikille inhottavan tilanteen – Jane-vaimon älynväläys toi helpotuksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomen sää aiheutti Vesa Keskisen harvinaiselle lemmikille inhottavan tilanteen – Jane-vaimon älynväläys toi helpotuksen

Vesa Keskisen perheen uudella lemmikillä on ollut totuttelemista Suomen kesään.

Vesa Keskisen karvaton kissa on kärsinyt kylmästä.­

7.8.2019 7:34

Vesa ja Jane Keskisen karvaton kissa Lucky Boy on kärsinyt kylmästä kesästä. Jane hankki sille villapaidan, ja kissa esittelee sitä kuin huippumalli catwalkilla.

Viime viikolla lämpö laski paikoin rajustikin.

– Lasitetun terassimme lämpötila laski päivän yli 25 asteesta noin 15 asteeseen yöllä. Pentukissamme sai nuhan. Se aivasteli useita kertoja tunnissa, Vesa Keskinen kertoo.

– Jane vei sen eläinlääkärille, ja sille (kissalle) määrättiin antibioottikuuri. Sunnuntaina tuli vain yksi aivastus, ja menohalut Marian ja Toivon kanssa olivat entisellään.

Vesa Keskisen kissa Lucky Boy sairastui flunssaan.­

Vesa Keskisellä on ollut kissoja kymmenittäin, mutta koskaan ennen ei ole tarvinnut turvautua eläinlääkärin apuun – paitsi kerran.

– Poikkeukseksi en laske sitä mustaa kissanpentua, jonka löysin kyläkaupan pihasta hylättynä ostoskärryihin vesisateessa. Sillä raasulla oli tosi hätä ja kylmä, ja sillä oli matoja. Siitäkin selvittiin hienosti, ja pennusta tuli kunnon kolli.

Keskisen Lucky Boy on karvaton. Kissa tykkää lämpimästä, ja karvaton kissa tykkää siitä kaksin verroin. Niinpä Jane on ryhtynyt hankkimaan kissalle lämmintä ylle.

– Kissalle pitänee hommata pian vaatekaappi, kun Jane pääsee vauhtiin. Nyt on jo muutama villapaita hankittu, ja töppösistäkin on ollut puhetta, kun lämpötila on laskenut öisin lähes nollaan.

Lucky boy -kissa nauttii Vesan vieressä nukkumisesta.­

Vesa Keskinen on pistänyt hyvin seuralliseksi kuvatun kissansa myös töihin. Lucky Boysta tulee tv-tähti.

– Sunnuntaina kissallamme oli ensimmäiset kuvaukset Tuurin kyläkauppias -tv-sarjassa, Vesa Keskinen paljastaa.

Viiden kuukauden ikäinen sfinx-rotuinen kissa tuli Keskisen perheeseen kaksi viikkoa sitten. Rotu on harvinainen. Se sai alkunsa Kanadassa 1960-luvulla mutaation seurauksena.

– Varsinainen karvoitus puuttuu, ja iho tuntuu käteen lämpöiseltä persikalta. Sfinxin ihon lämpötila on useita asteita korkeampi kuin karvaisten kissojen.

–Sunnuntaina kissallamme oli ensimmäiset kuvaukset Tuurin kyläkauppias -tv-sarjassa, Vesa Keskinen paljastaa.­

Rodun edustajat ovat erittäin seurallisia. Sfinxiä kuvataan kissan, koiran, apinan ja lapsen risteytykseksi.

– En ole koskaan tavannut luonteeltaan vastaavaa kissaa, ja kissoja on elämässäni ollut useampi kymmen. Lucky Boy on todella seurallinen ja ystävällinen. Se ei ole kertaakaan edes aikonut raapaista tai puraista lapsiamme, vaikka he ovat uudesta perheenjäsenestä vähän turhankin kiinnostuneita.

– Alkuarkuudesta päästyään Lucky Boy on osoittautunut aktiiviseksi kissaksi, joka on koko ajan vailla pientä huomiota. Se rakastaa nukkua kanssani. Jane ei ainakaan vielä ole osoittanut mustasukkaisuutta, Keskinen naureskeli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?