Kammottavista rikoksista 35 vuodeksi vankilaan tuomitun rokkarin häikäilemätön temppu paljastui – salainen puhelin putkahti yhtäkkiä esiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Kammottavista rikoksista 35 vuodeksi vankilaan tuomitun rokkarin häikäilemätön temppu paljastui – salainen puhelin putkahti yhtäkkiä esiin

Lostprophets-yhtyeen nokkamies Ian Watkins oli kätkenyt kännykän takapuoleensa ja piti sillä yhteyttä faniin, jonka kanssa hänellä oli suhde.

Lostprophets oli walesilainen yhtye, joka perustettiin vuonna 1997. Yhtye lopetti toimintansa kun Ian Watkinsia vastaan nostettiin syyteet.­

6.8.2019 11:58

Jo hajonneen Lostprophets-yhtyeen laulaja Ian Watkins istuu parhaillaan 35 vuoden vankilatuomiota lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Joulukuussa 2012 häntä kohtaan nostettiin syytteet lapsi- ja eläinpornon hallussapidosta, sekä lapsen raiskauksen suunnittelusta. Watkins myös hyväksikäytti lapsia yhdessä näiden äitien kanssa. Laulaja myönsi syytteet vuonna 2013.

Independent-lehden mukaan Watkins on joutunut taas oikeuden eteen – tällä kertaa vankilan sääntöjen rikkomisesta.

Watkinsille tehtiin perusteellinen tarkastus Wakefieldin vankilassa sen jälkeen, kun viranomaiset saivat vihiä, että miehen hallussa olisi matkapuhelin.

Miehen steriili selli tutkittiin, mutta mitään ei löytynyt.

Syyttäjä Stephen Wood kuvaili tapahtumia oikeudelle:

– Sellin tutkimisen jälkeen Watkins kysyi, saako hän kuitenkin nähdä äitinsä, joka oli tulossa tapaamaan poikaansa. Samalla hän laittoi kätensä alushousujensa sisään. Vain 10 sekunnin kuluttua tästä syytetyn anuksesta putkahti pieni matkapuhelin. Myöhemmin löysimme pienen laturin Watkinsin sellistä.

Syyttäjä esitteli oikeudelle pientä, 8 senttimetriä pitkää GT-Starin puhelinta, joka oli pakattu vedenpitävään pussiin.

Watkins kielsi oikeudessa syyllistyneensä luvattomaan matkapuhelimen hallussapitoon ja väitti, että hänet oli pakotettu piilottamaan puhelin muiden vankien toimesta.

Watkins kertoi oikeudelle, että hänet oli uhattu hakata, ellei hän piilota puhelinta.

Watkins lisäsi, että muut vangit vaativat häntä soittamaan ystävilleen ja toimittamaan rahaa vankilaan.

Syyttäjä oli eri mieltä laulajan kanssa. Hänen mukaansa kukaan ei pakottanut Watkinsia pitämään puhelinta hallussaan.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Watkins käytti puhelinta pitääkseen yhteyttä Gabriella Persson -nimiseen faniin, johon miehellä oli ollut suhde.

Myös tieto Watkinsin hallussa olevasta puhelimesta tuli kyseiseltä naiselta.

Myös Persson todisti oikeudessa. Hän myönsi olleensa miehen kanssa, mutta lopettanut yhteydenpidon vuonna 2012, kunnes oli aloittanut uudelleen vuonna 2016.

Persson kertoi puhuneensa Watkinsin kanssa puhelimessa kahdesti.

Hän myös vahvisti, ettei Watkins ollut pyytänyt häneltä rahaa ja poistaneensa kaikki miehen lähettämät tekstiviestit pelätessään joutuvansa pulaan.

Oikeudenkäynti Watkinsia vastaan jatkuu edelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?