Matti Nykäsen ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen valmistui liikuntatieteiden maisteriksi – haaveissa siintää kansainvälinen ura

Julkaistu:

Avajaiset
Diili-ohjelmasta julkisuuteen tullut Susanna Ruotsalainen, 45, on saavuttanut tärkeän välitavoitteen uusissa urasuunnitelmissaan.
Susanna Ruotsalainen asuu tällä hetkellä Jyväskylässä, jossa hän on opiskellut englanninkielellä liikuntatieteiden maisteriksi erikoistuen urheilujohtamiseen. Nyt tutkinto on suoritettu ja toiveena mielenkiintoiset tehtävät urheilun parissa.

– Kiinnostavinta olisi toimia kansainvälisen urheilujohtamisen parissa. Jääkiekko olisi lajeista ykkönen, mutta myös lentopallo kiinnostaa, Susanna Ruotsalainen sanoi.

Hän pelasi aikanaan nuorten lentopallomaajoukkueessa ja sai lentopallostipendin amerikkalaisesta Etelä-Carolinan yliopistosta.

– Se maksoi koko nelivuotisen opiskeluni siellä.

Urheilu on aina ollut Ruotsalaisen sydäntä lähellä ja siksi hän hankki nyt lisäkoulutusta, jotta voisi luoda myös ammatillista uraa urheilun parissa.


Näyttävä nainen saapui lauantaina Arttu Wiskarin ravintolan avajaisiin. He tutustuivat, kun kumpikin kilpaili Dancing On Ice -ohjelmassa kuusi vuotta sitten.

– Ystävyys alkoi saman tien. Huomasin heti, kuinka mahtava tyyppi Arttu on. Meillä oli samanlaista aika härskiä huumoria, Susanna paljasti.

Hän ystävystyi nopeasti myös Artun vaimon Pauliinan kanssa.

– Juuri vähän aikaa sitten olin heillä yötä käydessäni täällä pääkaupunkiseudulla.

Ruotsalainen seurusteli Matti Nykäsen kanssa kolme vuotta ja pariskunta kihlautui vuonna 2011. Nykäsen kuolema kuluvan vuoden helmikuussa oli suuri järkytys.

– Kunnioituksesta Matin lähimpiä kohtaan pidättäydyn puhumasta omasta surustani, Ruotsalainen perusteli korrektisti.