Sami ja Varpu Hintsanen vierailivat Wiskarilan avajaisissa – Senja-tyttären kuolemasta nyt kaksi kuukautta: ”Aika kaukana perusarjesta”

Julkaistu:

Sami Hintsanen saapui Arttu Wiskarin ravintolan avajaisiin yhdessä Varpu-vaimonsa kanssa.
Oli itsestään selvää, että esiintymisen monitoimija Sami Hintsanen ja hänen Varpu-vaimonsa saapuivat Arttu ja Pauliina Wiskarin ravintolan avajaisiin. Pariskunnilla on vahva yhdistävä side.

Hintsasten kesäkuussa kahdeksanvuotiaana menehtyneen tyttären Senjan muisto elää Senja ry:n kautta. Wiskarit perustivat yhdistyksen yhdessä Hintsasten kanssa. Hintsasilla on useamman lapsen uusioperhe. Varpun aiemmasta suhteesta ollut Senja sairasti syöpää kolmisen vuotta.

– Meidän elämämme oli pitkään aika kaukana perusarjesta. Lopputulos oli traaginen, mutta jouduimme jo pidempään varautumaan siihen. Tiesimme kauan, että tämä mahdollisuus on olemassa, Sami Hintsanen kertoi IS:lle.

– Onneksi valitsimme alun perin sen linjan, että olimme asian suhteen avoimia emmekä jääneet yksin. Sen ansiosta ympärillämme on paljon ystäviä ja olemme saaneet valtavasti tukea.


Viestejä ja kiitosta on tullut melkoisesti.

– Kiitetään, koska tarjoamme vertaistukea monille vastaavissa tilanteissa oleville.

Hintsanen ymmärtää, että kaikki eivät surun keskellä pysty puhumaan.

– Jotkut haluavat surra oman peiton alla ja yrittää selvitä yksin. Kukaan ei kuitenkaan ole yksin niin vahva kuin yhdessä. Eikä tarvitsekaan olla, Sami muistutti.
– Meidän perheemme pyrkii kannustamaan siihen, ettei kenenkään tarvitsisi olla yksin yhtään minkään asian kanssa. Kollektiivisen tietoisuuden lisääminen ja asioista yhdessä puhuminen on yhteiskunnan kehityksessä tärkeä tapa viedä asioita eteenpäin, Hintsanen mietti.

– Minulla itselläni on suhteellisen värikäs historia ja siitäkin olen puhunut ihan avoimesti. Kai elämän oleellisiin asioihin kuuluu, että ihminen pyrkii oppimaan ja viisastumaan kaikesta, mitä elämässä osuu kohdalle.


Pauliinaan Sami Hintsanen tutustui aikanaan esiintyessään Tampereella yökerhossa, jossa Tampereelta lähtöisin oleva Pauliina hoiteli baaritiskiä.

Hintsanen on kesän mittaan esiintynyt kolmessa kesäteatterissa ja sen ohessa keikkaillut myös Jean S. -yhtyeen kanssa.

– Syyskuussa lähdemme vaimon kanssa häämatkalle, joka jäi puolitoista vuotta sitten tekemättä. Kohde on vielä auki, mutta lähdemme jonnekin kauas rauhaan ja hiljaisuuteen.

Loppuvuodesta käynnistyvät Tampereen komediateatterissa Kakkua kerrakseen -esityksen tammikuista ensi-iltaa edeltävät harjoitukset.

– Lähden kohta täältä Wiskarilasta ajamaan kolmesataa kilometriä Keski-Suomeen laulukeikalle, mutta halusimme silti ensin ajella Toijalasta tänne avajaisiin, Sami perusteli.