Greyn Anatomia-tähden alastonvideo levisi nettiin kymmenen vuotta sitten: mukana myös vaimo sekä nuorempi nainen – avautuu nyt kohun seurauksista

Julkaistu:

Greyn Anatomiaa aikanaan tähdittäneen Eric Danen ja hänen silloisen vaimonsa Rebecca Gayheartin arkaluontoinen video päätyi internettiin vuonna 2009.
Näyttelijä Eric Dane muistetaan monen suomalaisen toimesta hittisarja Greyn Anatomian Mark Sloanina, eli ”McSteamyna”. Danen roolihahmo poistui sarjasta vuonna 2012, jonka jälkeen miestä ei ole juuri Suomen televisiossa nähty.

Nyt Dane, 46, on tehnyt eräänlaisen paluun. Mies tähdittää parhaillaan HBO:n uutuussarja Euphoriaa, jossa hän näyttelee Cal Jacobsia. Sarja on saanut sekä kriitikoilta että katsojilta hyvän vastaanoton. Dane kertoi uudesta roolistaan hiljattain Glamour-lehdelle antamassaan haastattelussa.


Samaisessa haastattelussa mies muisteli erästä valitettavaa tapausta, joka koetteli häntä ja hänen perhettään tismalleen kymmenen vuotta sitten.
Vuonna 2009 Dane kuvasi yhdessä silloisen vaimonsa Rebecca Gayheartin sekä entisen Miss Teen USA:n Kari Ann Penichen kanssa arkaluontoisen videon, joka päätyi vääriin käsiin ja lähti leviämään internetissä. Kyseisessä videossa kolmikko oli alasti kylvyssä.


Tapausta käsiteltiin oikeussalissa asti ja Glamourin mukaan Gawker Media määrättiin maksamaan pariskunnalle kuusinumeroisen korvaussumman. Vaikka Dane sanoi oikeudelle tuolloin nauhan olevan virhe, oli mies hiljattain antamassaan haastattelussa eri linjoilla.

– Mietin usein vastausta, jonka silloin annoin. Kun nyt mietin sitä, niin oliko se oikeasti virhe? Ei todellakaan, mies täräytti Glamour-haastattelussaan.

– Meitä oli kolme suostuvaista aikuista, joista yksi oli vaimoni. En tehnyt mitään väärää, hän jatkoi.


Danella on historiaa masennuksen sekä päihdeongelmien kanssa. Vuonna 2017 hän vetäytyi hetkeksi julkisuudesta, luopuen samalla myös roolistaan The Last Ship -sarjassa. Mies halusi tuolloin hoitaa itsensä kuntoon.

– Mitä todennäköisimmin viittasin silloin huumeidenkäyttöön, jota videolla näkyi. Oliko sekään virhe? En rikkonut mitään lakia. Olimme vain kolme ihmistä kylpemässä, mies pohti haastattelussaan.

Dane painotti Glamourille antamassaan haastattelussa, ettei hän kadu elämässään mitään.

– Enkä myöskään pyydä anteeksi sitä, mitä olen elämässäni kokenut. Tämä on minun elämäni ja olen sinut sen kanssa, mies päätti.


Dane ja Gayheart erosivat vuonna 2018. Pariskunnalla on avioliitostaan kaksi tytärtä: Billie ja Georgia. Greyn Anatomian lisäksi Dane on nähty muun muassa 2000-luvun alun hittisarjassa Siskoni on noita sekä elokuvissa Valentine’s Day sekä Marley & Me.