Salatut elämät -tähti Monika Lindeman joutui piilottelemaan raskauttaan – nyt 1,5-vuotiaan pojan äiti elää uudenlaista elämää

Näyttelijä Monika Lindeman on onnistunut yhdistämään monipuolisen uran ja roolin pienen pojan äitinä.

Vaikka arki on välillä kiireistä ja hektistä, ja omista menoista pitää karsia, niin Lindeman on onnellinen juuri tällaiseen elämään. –Kun haen pojan pitkän päivän jälkeen päiväkodista, niin onhan se ihan loistava tunne. Sen jälkeen voimme pyhittää illan yhdessä olemiselle.

4.8.2019 15:30

Salatut elämät -näyttelijä, teatteritaiteen maisteri, teatteri-ilmaisuohjaaja, mainosääni, kahden kielen (suomen ja englannin) äänikouluttaja, hotellin pyörittäjä, taidekoordinaattori, somen vaikuttajamarkkinoija, Fort Boyard Suomi -kilpailija, pienen pojan äiti, vaimo... 33-vuotiaalla Monika Lindemanilla riittää titteleitä, joista valita.

– Kyllä kaikki saa onneksi aika hyvin sovittua ja mahdutettua aikatauluihin, Lindeman nauraa.

Suurelle yleisölle Lindeman on tullut tutuksi Salkkareiden Linda Eerikäisenä, jonka saappaisiin hän hyppäsi ensimmäisen kerran vuonna 2015. Hän asui tuolloin Lontoossa, jossa hän opiskeli itsensä maisteriksi ja teki töitä näyttelijänä. Siellä hän myös tapasi nykyisen aviomiehensä Darrenin.

Parin kuukauden pesti ”Pihlajakadulla” kuitenkin jatkui ja lopulta sekä Monika että Darren muuttivat Suomeen.

Kesälomalla Monika aikoo suunnata perheensä kanssa Britanniaan, jossa he käyvät tapaamassa muun muassa Darrenin vanhempia ja kaikkia ystäviään. Tänä kesänä Lindeman on jättänyt kaikki pidemmät työrupeamat pois, sillä edessä on myös uuden kodin remontti.

Reilut pari vuotta sitten Lindemanin elämä muuttui, kun hän alkoi odottaa esikoistaan Samuelia, joka on nyt 1,5-vuotias.

Päivittäissarjan näyttelijänä raskaus piti peitellä taitavasti, sillä hänen roolihahmonsa Linda ei ollut raskaana.

– Kun kuvasimme Pihlajakadun tuhmat tädit 2 -sarjaa, niin olin todella alussa raskaudessani. En ollut kertonut asiasta kenellekään ja mietin vain, että joko se näkyy, hän nauraa.

– Mulla oli koko ajan ihan jäätävän huono olo, ja ihmettelin, ettei kanssasisaret tajunneet mitään.

Kun Tuhmiksien kolmososaa kuvattiin, oli Lindemanin raskaus jo pitkällä.

– Silloin oli jo todella vaikeaa peitellä vatsaani. Kuvaussuunnat piti miettiä todella tarkkaan ja kannoin esimerkiksi kassia vatsani päällä ja käytin jättikokoisia löysiä vaatteita, hän nauraa.

– Raskauden piilottaminen on kyllä niin hankalaa, että käsikirjoittajat yleensä yrittävät kirjoittaa sen mukaan sarjaan, jos se mitenkään vain on mahdollista, Lindeman selittää.

Monika Lindeman teki Lontoossa pääasiassa puheteatteria, mutta myös mainoksia ja lyhytelokuvia. Hänellä on edelleen agentti Lontoossa, ja hän tekee säännöllisen epäsäännöllisesti esittelynauhoja Englantiin.

Näyttelijä oli vuoden äitiyslomalla ja palasi takaisin Salkkareiden kuvauksiin marraskuussa.

– Vuosi kotona meni todella nopeasti. Mutta olin kyllä jo ihan valmis tulemaan takaisin, hän myöntää.

Lindemanista oli ihana olla kotona ja päästä seuraamaan esikoisena kasvua koko ensimmäisen vuoden ajan.

– Mutta kyllähän se vähän meni siihen, ettei ollut mitään muuta kuin äiti. Piti jo saada omaa aikuisten tekemistä.

– Toki olin koko äitiyslomani ajan töissä perheemme hotelli Nuuksiossa, mutta näyttelijän työ on tosi iso osa mun omaa identiteettiä ja kaipasin sitä.

–Olen nykyään ihan samoissa mitoissa kuin ennen raskautta, mutta lihasmassaa taitaa kuitenkin olla vähän vähemmän, treenaamisesta pitävä Lindeman kertoo.

Monika, Darren ja Samuel-poika asuvat Nuuksiossa, mutta ovat elokuussa muuttamassa lähemmäs kaupunkia. Perheen arki on kiireistä, sillä myös Darren on freelancer ja hän saattaa välillä olla pidempiäkin pätkiä töissä esimerkiksi kotimaassaan Englannissa.

– Onneksi meillä on tosi hyvä tukiverkosto ja ihana perhepäivähoitaja.

Lindeman selittää, että heillä on joka sunnuntai palaveri, jossa he käyvät miehensä kanssa läpi tulevan viikon aikataulut.

– Kyllähän elämä on nyt niin erilaista, kun on lapsi, hän myöntää.

– Olemme molemmat Darrenin kanssa sellaisia, että teemme todella paljon omia juttujamme ympäriinsä eikä koskaan ole tarvinnut miettiä ja kysyä, että voinko mennä vaikka töiden jälkeen treenaamaan. Nykyään ei kuitenkaan ole enää kyse vain minun aikatauluistani, vaan myös sen toisen ja aina päällimmäisenä on ajatus, että kuka hoitaa Samuelia.

Lindemanilla tulee pian täyteen 5 vuotta Salkkareissa. Hän on pohtinut, leimaako sarja hänet liiaksi vain yhden roolin näyttelijäksi.

Jostain on pitänyt tietysti myös tinkiä.

– Omat menot. Niistä me ollaan verotettu. Mutta kyllä se on sen väärti, hän hymyilee onnellisena.

Näyttelijälle ulkonäkö on yksi työkalu, mutta Lindeman ei koe, että raskaus olisi tuonut hänelle lisää paineita sen suhteen.

– Koen, että mulla oli enemmän paineita silloin alussa, kun tulin sarjaan. Nyt oon ehkä armollisempi omaa vartaloani kohtaan, mutta mahdun kyllä taas samoihin farkkuihin kuin ennen raskautta. Kilot lähtivät ihan luonnollisesti.

Lindeman on tinkinyt omista menoistaan, jotta perheen lapsiarki on saatu rullaamaan.

Lindeman kertoo, että hänen elämänsä on edennyt tähän asti aina viiden vuoden sykleissä. Ensin hän asui viisi vuotta Vaasassa ja sen jälkeen viisi vuotta Lontoossa.

Ensi vuonna tulee täyteen viisi vuotta Salkkareissa.

Hän myöntää pohtineensa sitä, että jos hän näyttelee poliisi-Lindaa vielä pitkään, niin voiko hän saada enää muita töitä Suomesta.

– Totta kai olen miettinyt, että leimautuuko tässä tietynlaiseksi tekijäksi, tai voiko saada enää töitä esimerkiksi muiden kanavien ohjelmista. Samalla olen äärettömän tyytyväinen, että minulla on töitä!

Mieluummin leimaudun, kun olen jatkuvasti työttömänä, hän aprikoi.

– Tällä hetkellä mulla on tosi hyvä just tässä. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan – ikinä ei voi tietää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?