Huippumalli laukoi transfobisia kommentteja, sitten hän valehteli itse olevansa trans – raivo repesi somessa: ”Ajattelin, että voisin pelastaa nahkani”

Julkaistu:

Huippumalli Carissa Pinkston sai potkut lauottuaan transfobisia kommenteja somessa. Naisen yritys pelastaa nahkansa pahensi tilannetta entisestään.
Amerikkalaismalli Carissa Pinkston, 20, on joutunut myrskyn silmään valehdeltuaan olevansa transsukupuolinen, kertoo Fox News.

Kiusalliseen valheeseen johtanut tapahtumasarja sai alkunsa siitä, kun Pinkston esitti sosiaalisessa mediassa transfobisia mielipiteitä sukupuolivähemmistöistä.– Transsukupuolisuus ei tee sinusta naista. Olet silloin vain muunsukupuolinen, malli kirjoitti Facebookissa.

– Biologisesti on vain olemassa miehiä ja naisia.

Malli on aiemmin työskennellyt muun muassa Marc Jacobsille, MAC Cosmeticsille ja Rihannan Savage x Fenty -alusvaatemerkille. Pinkstonin kommenttien aiheuttama kohu johti kuitenkin siihen, että hänet erotettiin häntä edustaneen mallitoimiston listoilta.Tämän jälkeen hän palasi sosiaaliseen mediaan selittelemään aiempia kommenttejaan. Hän väitti olevansa itse transsukupuolinen ja sen vuoksi epävarma.

– En ollut vielä valmis puhumaan siitä, mutta tänään minut erotettiin ja olen saanut siitä lähtien vihapostia ja tappouhkauksia, joten minun on pakko kertoa totuus. Olen transsukupuolinen, Pinkston kirjoitti.

– Muutuin hyvin nuorena ja olen siitä lähtien elänyt elämäni naisena. Tätä salaisuutta on ollut erittäin vaikea pitää, mutta se, mitä sanoin transnaisista, on suora heijastus sisäisestä epävarmuustekijästäni, jota olen kantanut siitä sakka, kun tajusin, että olen nainen... Me kaikki olemme!Transsukupuolinen malli Aaron Philips, joka on tuntee Pinkstonin, kertoi Twitterissä tämän valehtelevan. Muutama päivä sen jälkeen Pinkston julkaisi uuden päivityksen, jossa hän myönsi valehdelleen sukupuolestaan.

– Pahoittelen kaikkia transfobisia kommentteja, joita olen koskaan esittänyt transyhteisöä kohtaan. Panikoin ja ajattelin, että jos kertoisin olevani trans, voisin jollain tapaa pelastaa nahkani, mutta näyttää siltä, että olen vain pahentanut asioita, Pinkston kirjoitti.

– Olen todella pahoillani. Olen vain 20 ja olen ihminen. Teen virheitä, mutta en anna niiden määrittää minua. Toivon, että kaikki voitte antaa minulle anteeksi ja siirtyä eteenpäin, koska olen paljon enemmän kuin tämä tapaus, enkä ole pelkuri.

Pinkston kiisti myöhemmin Buzzfeed Newsin haastattelussa, että olisi yrittänyt pelastaa nahkansa valheen avulla.

– Sen ei ollut tarkoitus välttää vastaiskua, mutta menin paniikkiin. Tiedän, mitä on joutua kiusatuksi erilaisuutensa vuoksi. Ja halusin sopeutua yhteisöön. Juuri silloin en tiennyt mitä tehdä.

Juttua muokattu 5.8. klo 17:20: Tarkennettu jutun termistöä.