Vesa Keskinen sai uuden petikaverin – ”Jane ei ole ainakaan vielä mustasukkainen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa Keskinen sai uuden petikaverin – ”Jane ei ole ainakaan vielä mustasukkainen”

Julkaistu: 2.8.2019 6:15

Vesa ja Jane Keskisen perheeseen on tullut uusi perheenjäsen, joka tykkää nukkua Vesan kanssa.

Tuo uusi perheenjäsen on sfinx-rotuinen lähes karvaton kissa nimeltään Lucky Boy. Rotu on harvinainen. Se sai alkunsa Kanadassa 1960-luvulla mutaation seurauksena. Viiden kuukauden ikäinen kissa tuli Keskisen perheeseen kaksi viikkoa sitten.

– Pientä ylpeyttä tuntien haluan mainita, että sen isoisä on maailmanmestari. Tällä hetkellä se on kahdeksanvuotias ylväs kissauros, johon tutustuimme Lucky Boyn ensimmäisen kerran nähdessämme, Vesa Keskinen kertoo.

Sfinxien nettisivulla kerrotaan, että rodun edustajat ovat erittäin seurallisia. Sfinxiä kuvataan kissan, koiran, apinan ja lapsen risteytykseksi.

– En ole koskaan tavannut luonteeltaan vastaavaa kissaa, ja kissoja on elämässäni ollut useampi kymmen. Lucky Boy on todella seurallinen ja ystävällinen. Se ei ole kertaakaan edes aikonut raapaista tai puraista lapsiamme, vaikka he ovat uudesta perheenjäsenestä vähän turhankin kiinnostuneita.

– Alkuarkuudesta päästyään Lucky Boy on osoittautunut aktiiviseksi kissaksi, joka on koko ajan vailla pientä huomiota. Se rakastaa nukkua kanssani. Jane ei ainakaan vielä ole osoittanut mustasukkaisuutta.

Lucky Boy -kissa tykkää nukkua Vesa Keskisen kanssa.

Lucky Boy on saanut myös lempinimen. Lapset, Maria ja Toivo, kutsuvat sitä nimellä John tai Johnny Boy.

Aiemmin perheessä oli bengalinkissa Qi. Siitä luovuttiin neljä vuotta sitten, kun Toivo-poika syntyi.

– Se sai loistavan uuden kodin sitä aiemmin hoitaneen naisen luota. Meillä oli voimakkaat tunteet Qi-kissaamme kohtaan, mutta siitä luopuminen oli oikea ratkaisu.

Sfinx-rotuinen kissa on harvinainen. Vesa Keskisen tietojen mukaan Suomessa on noin sata sfinx-kissaa. Tällaiset rotukissat on tapana rekisteröidä.

– Kissamme on rekisteröity. Onhan hänen isoisänsä maailmanmestari, Keskinen sanoo.

Rotukissoille annetaan hienot viralliset nimet, joita ei tosin käytetä muualla kuin papereissa. Vesa ei edes tiedä Lucky Boyn virallista nimeä.

– Jane, kissan tamperelainen kasvattaja ja kyläkaupan työntekijä tekivät kissan viralliset paperit. En ole niitä koskaan nähnyt, joten en tiedä kissamme virallista nimeä, Vesa Keskinen sanoo.

Lycky Boy ei ole mikään karvaturri. Rotumääritelmän mukaan sfinx on karvaton, vain hännässä on karvatupsu sallittu.

– Varsinainen karvoitus puuttuu, ja iho tuntuu käteen lämpöiseltä persikalta. Sfinxin ihon lämpötila on useita asteita korkeampi kuin karvaisten kissojen.

– Tarina kertoo, että ken Lucky Boyta hellästi koskettaa, niin se tuottaa koskettelijalle onnea kaikilla elämän alueilla, Vesa Keskinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?