Maailmantähdet juhlivat Italiassa huippusalaisissa ilmastobileissä – matkustivat paikalle 114 yksityiskoneella ja megajahdeilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Maailmantähdet juhlivat Italiassa huippusalaisissa ilmastobileissä – matkustivat paikalle 114 yksityiskoneella ja megajahdeilla

Google kutsui maailman vaikutusvaltaisimpia ihmisiä Sisiliaan ratkaisemaan ilmastonmuutosta. Tapahtuma aiheutti jättipäästöt.

Googlen ilmastokokoukseen osallistui Katy Perry, prinssi Harry, Leonardo Dicaprio ja Barack Obama.­

1.8.2019 10:12

Maailman vaikutusvaltaisimmat julkkikset vierailevat tällä viikolla Sisiliassa Italiassa keskustelemassa ilmastonmuutoksesta, kertoo Page Six.

Kyseessä on vuosittainen Google-kokous, johon kutsutaan paikalle vain harvat ja valitut maailmantähdet. Tänä vuonna hakukonejätin miljardööriluojat Larry Page ja Sergey Brin ovat kutsuneet paikalle eturivin tähtiä, kuten prinssi Harryn, Leonardo DiCaprion, Katy Perryn ja presidentti Barack Obaman.

Kolme päivää kestävän tapahtuman pääteema on ilmastonmuutos ja sen ratkaiseminen. Tapahtuman yksi ohjelmanumeroista on ollut prinssi Harryn tunteikas puhe, jossa hän on osoittanut huolensa ilmastoa kohtaan.

Prinssi Harry piti intohimoisen puheenvuoron ilmastonmuutoksen torjumisesta.­

Ironista supertähtien ilmastokokouksesta tekee se, että tapahtuma itsessään aiheuttaa valtavat ilmastopäästöt – tähdet matkustivat Sisiliaan jopa 114 yksityislentokoneella.

Kansainväliset mediat ovat laskeneet, että 114 yksityislentokonetta Los Angelesista Palermon lentoasemalle tuottavat ilmakehään noin 784 000 kg hiilidioksidipäästöjä.

Monet vieraista, kuten Obama ja DiCaprio tunnetaan aktiivisina ilmastotaistelijoina. Molemmillat heistä luotsaavat omaa ilmastosäätiötä ja he ovat kuvailleet ilmaston lämpenemistä tulevien sukupolvien suurimmaksi uhaksi.

Näyttelijä Leonardo Dicaprio tunnetaan ilmastoaktivistina.­

– Google Camp on tarkoitettu paikaksi, missä vaikutusvaltaiset ihmiset kokoontuvat yhteen ja keskustelevat siitä, kuinka maailmasta tehdään parempi paikka, eräs osallistuja kertoo The Postille.

– Tapahtumassa käydään keskusteluja politiikasta, ihmisoikeuksista ja tietysti ympäristöasioista, mikä on ironista, sillä tämä tapahtuma vaati 114 yksityislentokonetta tapahtuakseen, lähde jatkaa.

Luksustapahtuman järjestämisestä koituu Googlelle noin 18 miljoonan euron lasku. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa, mutta sen jälkeen tähden lomailevat Googlen piikkiin Verdura Resortissa, jossa yöpyminen maksaa halvimmillaan 815 euroa yöltä.

Kutsuttujen tähtien joukkoon kuuluu myös Harry Styles, Orlando Bloom, Diane von Furstenberg ja Barry Diller, jotka saapuivat paikalle 180 miljoonaa euroa maksaneella ökyjahdilla.

Dreamworksin perustaja ja miljardööri David Geffen saapui paikalle 361 miljoonan euron jahdillaan, jolla hän on kestittänyt tapahtuman aikana Orlando Bloomia ja Katy Perrya.

Google on pyrkinyt pitämään leirinsä kaikin keinoin salassa. Hotellin henkilökunta ja vartijat ovat joutuneet allekirjoittamaan salassapitosopimukset, lähde kertoi Daily Mailille vuonna 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?