Arttu Wiskari avaa oman ravintolan! Oma paikka Teemu Selänteelle, levyseinä, salainen yllätyspuhelin... Katso ennennäkemättömät kuvat

Julkaistu:

– Mehustelen ajatusta, että olen itsekin välillä tiskin takana kaatamassa olutta asiakkaille, sanoo suosikkimuusikko Arttu Wiskari, 34.
Espoon Kivenlahdessa kerrostalojen keskellä sijaitsee muusikko Arttu Wiskarin, 34, uusin aluevaltaus.

Paikasta ei voi erehtyä, kun ikkunoissa lukee isolla Wiskarila.

Arttu on nyt paitsi menestyvän levy-yhtiön Mökkitie Recordsin omistaja, myös ravintoloitsija. Suosikkiartisti toteuttaa yksi kerrallaan toiveitaan.

Arttu esittelee IS:lle vielä remontin keskellä olevaa Wiskarilaa muutama päivä ennen lauantain avajaisia.

– Tiedän jo nyt, että tämä tulee olemaan minulle todella tärkeä paikka. Ei saisi ajatella eikä sanoa näin, mutta tämä ravintola on minulle henkisesti iso vastapaino työlle muusikkona, Arttu Wiskari tunnustaa.


On mahdollista, että hänen tiivis keikkatahtinsa saattaa vihdoinkin vähän vähetä.

Arttu sanoo odottavansa innolla omaa suhtautumistaan, kun seuraavan kerran aletaan täyttää keikkakalenteria.

– Kuinka paljon maltan tehdä keikkoja, kun kuitenkin haluan olla myös täällä. Mehustelen ajatusta, että olen itsekin välillä tiskin takana kaatamassa olutta asiakkaille.

Toisaalta vaikka hän vähentäisikin keikkoja, laululavoille tulisi silti noustua aivan riittävän usein.

– Keikkatahtini on ollut hurja. On iso kynnys vähentää keikkailua, joten jännä nähdä, miten ravintola siihen vaikuttaa.


Wiskarin mutkaton ja leppoisa olemus pitää sisällään määrätietoisen ja työteliään asenteen. Hänen molemmat vanhempansa ovat olleet yrittäjiä.

Heiltä Arttu on saanut mallin lannistamattomuuteen ja uutteruuteen.

– Veikkaan saaneeni kolminkertaisen annoksen yrittäjyyttä, koska kumpikaan sisareni ei ole lähtenyt yrittäjäksi. Ne kaikki geenit tulivat minulle.

– Teen näitä hommia omalla tavallani ja sillä tasolla, mihin pelimerkit riittävät. Jostain on aina lähdettävä liikenteeseen. Aluksihan Mökkitie Recordsinkin liikevaihto oli vain muutama tuhat euroa, Arttu muistuttaa.Viime vuonna hänen pyörittämänsä levy-yhtiön liikevaihto oli jo lähes puoli miljoonaa euroa. Wiskarista on aina hyvä tiedostaa, millä tasolla on realistista toimia.

– Arttu Wiskari ei tule ikinä vetämään stadionia täyteen. Mutta se ei olekaan Arttu Wiskarin juttu.

Sama ravintolan kanssa.

– En toteuta miljoonan liikevaihtoa tekevää ravintolaa, mutta on hienoa, että työllistämme meidän omistajien lisäksi myös viisi muuta ihmistä. Tällaiset jutut tekevät minut paljon onnellisemmaksi kuin jotkut suuremmat kuviot. Tämän tason juttuja pystyn toteuttamaan itse ottamatta kaikkeen ammattilaisia mukaan.


Näitä periaatteitaan hän nyt soveltaa Wiskarilaan, josta kaupat tehtiin kesäkuun lopulla. Artun vaimo Pauliina on ammatiltaan kokki ja työskennellyt ravintoloissa eri tehtävissä.

– Oma paikka on ollut jo monta vuotta yhteinen toiveemme.

Motivaatio kasvoi entisestään, kun Arttu vieraili alkuvuodesta hyvän ystävänsä, ex-jääkiekkoilija Teemu Selänteen ravintolassa Kaliforniassa.

– Odotin pihviravintolaa, mutta se ei näytäkään yhtään siltä vaan on todella viihtyisä illanviettopaikka. Kotoisa, mutta samalla hyvin tyylikäs ja nykyaikainen ravintola.

Arttu kertoi heti ravintolan ostettuaan asiasta ystävälleen Teemulle.

– Hän on ensimmäinen asiakas, joka ilmoitti tulevansa käymään ravintolassa.

Vierailuun on varauduttu, sillä ravintolan seinään on tilattu isokokoinen kahdeksikon muotoinen tarra.

– Sen luona on Teemun pöytä, joka on Wiskarilan paras paikka katsoa keikkoja.


Espoo on Wiskarille rakasta seutua.

– Asuin vanhempieni kanssa aikanaan tässä ihan lähellä. Nytkin asumme muutaman kilometrin päässä ja Mökkitie-levy-yhtiö sijaitsee sekin lähistöllä.

Wiskarila-nimi oli oivallus, joka syntyi Artun ja hänen Pauliina-vaimonsa pohdinnan perusteella. Hetken harkittiin jatkamista viimeksi lounasravintolana toimineen ravintolan entisellä nimellä Stone Bay Inn.

– Halusimme kuitenkin aloittaa puhtaalta pöydältä, koska ravintolakin muuttuu täysin.

Paikkaan on saatu avaruutta ja lisätilaa poistamalla entiset väliseinät. Lounaan lisäksi iltaisin on tarjolla lyhyempi lista syötävää.

– Wingsejä, ribsiä ja burgeria. Ruokaa, joka sopii oluen kanssa, Arttu määrittelee.


Luvassa on myös hänen suosikkiannoksensa, mutta vielä avajaisissa se ei tule löytymään listalta.

Ravintolaan on kehitelty omia drinkkejä, joilla on Artun biisien nimiä.

Karaoke on ollut paikallisten toiveissa korkealla.

– Karaoke on pakko ottaa mukaan, vaikkakaan ei vielä avajaisissa.


Wiskari lupaa myös live-esiintyjiä syyskuusta alkaen sekä jami-iltoja jo ensi viikon keskiviikosta lähtien.

Ravintolan lisäksi toimelias mies käyttää parhaillaan aikaa ensi vuoden juhlakuvioiden suunnitteluun.

Ensi kesänä tulee kymmenen vuotta siitä, kun Mökkitie-biisi alkoi vähän ennen juhannusta soida tiuhaan tahtiin radioissa ja Arttu Wiskarista tuli koko kansan tuttu. Kymmentä vuotta aiotaan juhlistaa keväästä alkaen erikoiskeikoilla. Arttu aikoo myös tehdä konserttisalikiertueen.

– En ole tehnyt sellaista ennen, mutta on aika esiintyä myös niille kuulijoille, jotka eivät halua myöhään alkaville ravintolakeikoille tai festivaaleille. Mutta konserttisaleja ei tehdä ihan tavanomaiseen tapaan. Siihenkin on jo keksitty sellainen yllätys, jota jengi ei osaa odottaa, Arttu väläyttää tulevaa.

Nyt kuitenkin ensin avataan Wiskarila.

– Odotan kovasti lauantaita. Joudun poistumaan jo alkuillasta keikalleni, mutta palaan sieltä yöllä takaisin ravintolaan, Arttu mainitsee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt