Herttuatar Meghan sai oman Vogue-kannen, nyt häntä syytetään politiikkaan sekaantumisesta – onko kansi jyrkkä kannanotto Trumpia vastaan?

rac

Julkaistu:

Herttuatar Meghan valitsi syyskuun Voguen kanteen 15 vaikuttajanaista. Kansi on herättänyt soraääniä poliittisuutensa vuoksi.
Sussexin herttuatar Meghan on legendaarisen muotilehti Voguen syyskuun numeron vieraileva toimittaja.

Hovi kertoo herttuattaren salaisesta jättiprojektista sosiaalisessa mediassa.


– Viimeisen seitsemän kuukauden ajan herttuatar on kuratoinut sisältöä britannian Voguen päätoimittajan Edward Enninfulin kanssa luodakseen numeron, joka korostaa yhteisön voimaa, Sussex royal kertoo lehden kannesta Instagramissa.

Voguen syyskuun numero on nimeltään Forces for Change (suom. Muutosvoimat).

– Kansikuvaksi herttuatar valitsi monipuolisen valikoiman naisia kaikilta elämänaloilta. Jokainen valitusta naisesta jokainen ajaa ja nostaa tasa-arvon, ystävällisyyden, oikeudenmukaisuuden ja avoimen asenteen tasoa.

Lehden kannessa poseeraa 15 herttuattaren ihailemaa vaikuttajanaista, kuten ilmastoaktivisti Greta Thunberg, näyttelijä Salma Hayek, mallimaailman kirkkain supertähti Adut Akech Bior ja näyttelijä Jane Fonda.

– Kannen kuudestoista ruutu, peili, otettiin mukaan sen vuoksi, että kun pidät lehteä käsissäsi, näet itsesi osana tätä kollektiivia.Meghanin toimittama numero on jo ehtinyt saada osakseen soraääniä Iso-Britanniassa, kertoo The Sun.

Herttuatarta syytetään politiikkaan sekaantumisesta, sillä jokaisen kansinaisen tiedetään edustavan poliittisissa asioissa niin kutsuttua vasenta siipeä. Lisäksi kannen naiset vastustavat jyrkästi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

Kuninkaallisten tulee pysytellä neutraalina poliittisissa asioissa, joten kansivalinnat ovat herättäneet kritiikkiä.

– Herttuatar on tehnyt suuren palveluksen Voguen julkaisijalle ja ei niin hyvän tempun Windsorin hoville, kuninkaallislehden asiantuntija Ingrid Seward kommentoi brittilehdelle.

Kun Trump vieraili Britanniassa kesäkuussa, Meghan ei osallistunut tapaamiseen kiireidensä vuoksi.


Erikoislehden sivuilta löytyy muun muassa herttuatar Meghanin ja Yhdysvaltain entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman välinen erikoishaastattelu.

Lehden valokuvaaja Peter Lindberg on paljastanut, että herttatar on ollut tiukka kansikuvien suhteen. Hän on muun muassa kieltänyt editoimasta mallien pisamia.

Herttuattaren toive ei tule yllätyksenä, sillä hän on aina kantanut omia pisamiaan ylpeästi ja on aiemmin ihmetellyt, miksi ne on editoitu pois hänen kuvistaan.

Britannian Voguen syyskuun numero ilmestyy elokuun alussa.