Häihin osallistuminen olisi kustantanut morsiusparin ystäville yli 10 000 euroa – päätähuimaava summa kirvoitti ankaraa kritiikkiä somessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Häihin osallistuminen olisi kustantanut morsiusparin ystäville yli 10 000 euroa – päätähuimaava summa kirvoitti ankaraa kritiikkiä somessa

Kauhistunut sisko pohti Britanniassa keskustelua herättäneessä nettikirjoituksessaan, onko kalliista hääkutsusta kohtuutonta kieltäytyä.

Sisko järkyttyi, kun kuuli, että sisar aikoo viettää häitään Karibialla ja vaatia 10 000 punnan maksua jokaiselta häävieraalta.­

29.7.2019 21:19

Ei ole salaisuus, että hulppeat häät voivat tulla kalliiksi morsiusparille. Siksi ei olekaan tavatonta, että pohdinta sopivan suuruisesta lahjasummasta hääparille käydään keskustelua vuosittain, vaikka häälahja ei suoraan ole pääsylippu rakkaudenjuhlaan.

On kuitenkin myös tapauksia, joissa pelkästään morsiusparin häihin osallistuminen kustantaa häävieraille huimia summia. Esimerkiksi Britanniassa eräs morsian joutui hiljattain kovan arvostelun kohteeksi sosiaalisessa mediassa, kun morsiamen sisko paljasti nimettömässä nettikirjoituksessaan, että osallistuminen sisaren hulppeisiin häihin maksaa häävieraille pienen omaisuuden verran.

Morsiamen sisko valitteli anonyymissä Mumsnet-sivustolla julkaistussa kirjoituksessaan, että osallistuminen vihkimiseen ja juhlaan maksaa 10 000 puntaa, eli noin 11 000 euroa per henkilö.

– Sisareni ja minä emme ole koskaan olleet läheisiä ja nytkin asumme kaukana toisistamme, eli yhteydenpito on käytännössä WhatsApp-viestien varassa, hän kertoo ja ilmoittaa, ettei hänellä ole sellaista rahasummaa.

Siskon mukaan häät tulevat kalliiksi, koska ne järjestetään Karibialla hulppeissa puitteissa. Häihin saivat kutsun myös siskon mies ja parin vauva.

– Siskoni pöyristyi, kun kerroin hänelle, ettemme voi osallistua. Vanhempani tarjoutuivat maksamaan meidänkin osuutemme lepyttääkseen häntä, mutta kieltäydyin tarjouksesta, koska minusta ei tunnu mukavalta ottaa heiltä vastaan sellaista rahasummaa, kirjoittaa sisko, joka pohti kirjoituksessaan sitä, oliko päätös häneltä kohtuuton.

Kirjoitus on sittemmin poistettu sivustolta, mutta brittilehti Mirror on julkaissut kuvakaappauksia siitä.

Muut nettikeskustelijat olivat lehden mukaan sitä mieltä, ettei kieltäytyminen ollut missään tapauksessa kohtuutonta.

– Hän tahtoisi sinun käyttävän 20 000 puntaa mennäksesi hänen häihinsä ja sitten et näe häntä taas vuoteen? Ei. Ei tule tapahtumaan. Sinä et ole kohtuuton! eräs kirjoitti.

– Et todellakaan ole kohtuuton. On paljon parempia tapauksia käyttää pieni omaisuus, toinenkin toteaa.

Myös Suomessa suositulla Vauva.fi-keskustelupalstalla virisi viime keväänä keskustelua siitä, milloin hääkutsusta on soveliasta kieltäytyä.

– Minulla oli yhtenä kesänä viidet häät ja neljät polttarit. Seitsemän viikonloppua touko- ja elokuussa niihin meni. Kahdet polttarit jätin väliin, koska olivat matkustamisen ja yöpymisen takana, kustannus olisi noussut kolmeen sataan euroon polttarit. Hyvin noihin sai rahaa silti uppoamaan, häälahjat 4x200 euroa, kahdet polttarit yhteensä 300 euroa, matkat hääpaikoille 200 euroa, eräs keskustelija avautui kesäisen hääsuman aiheuttamista kustannuksista.

Artikkelia täsmennetty 30.7.2019 kello 7:16. Täsmennetty, ettei morsian pyytänyt pääsymaksua ystäviltään, mutta pelkkä häihin osallistuminen olisi maksanut lentoineen ja majoituksineen yli 10 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?