Vangitun Asap Rockyn fani pidätettiin Yhdysvalloissa – uhkasi räjäyttää Ruotsin suurlähetystön

Julkaistu:

Pahoinpitelystä epäillyn Asap Rockyn fani uhkasi räjäyttää Washingtonissa sijaitsevan Ruotsin suurlähetystön.
Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky on ollut pidätettynä Ruotsissa jo useita viikkoja. Asap Rockya syytetään tukholmalaisnuoren pahoinpitelystä. Asapin lisäksi pidätettynä on myös kaksi artistin seurueen jäsentä.

Nainen nimeltään Rebecca Kanter on nyt pidätetty tiistaina järjestettyään kohtauksen Washingtonissa sijaitsevassa Ruotsin suurlähetystössä, uutisoivat muun muassa TMZ ja Billboard.
Naisen kerrotaan viime maanantaina roiskineen nestettä lähetystön oveen ja uhanneen räjäyttää rakennuksen.


Tiistaina Kanter palasi takaisin lähetystölle ja hänestä oli jo tehty salaisen palvelu tarkkailupyyntö. Tällä kertaa nainen herätti vielä enemmän huomiota häiriköimällä lähetystön henkilökuntaa ja vierailevaa opiskelijaryhmää. Nainen paasasi kovaan ääneen ihmisoikeuksista ja vaati Asap Rockyn vapauttamista. Amerikkalaismedioiden mukaan nainen myös potki huonekaluja ja suurlähetystön muuta irtaimistoa.

Salainen palvelu pidätti Kanterin välikohtauksen yhteydessä.Silminnäkijän Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, miten pidätetty nainen puhuu opiskelijaryhmälle. Nainen muun muassa sanoo videolla, että hänestä on tärkeää, että opiskelijat tietävät kansainvälisistä ihmisoikeuksista. Opiskelijat vaikuttavat hämmentyneiltä.

Salaisen palvelun jakaman tiedon mukaan Kanter suivaantui siitä, ettei hänen toimintansa saanut isompaa huomiota.

– Miksei uutisissa ole, että häpäisin House of Swedenin eilen? Tein ilkivaltaa Maailmanpankille ja IMF:lle (Kansainvälinen valuuttarahasto). Miksi en saa Asapille otsikoita, Kanter päivitti sosiaalisessa mediassa.


Räppäri matkusti heinäkuun alussa Ruotsiin esiintyäkseen Tukholmassa järjestetyssä Smash x Stadion -tapahtumassa. Meyers pidätettiin vain muutama tunti keikkansa jälkeen 3. heinäkuuta. Pidätykseen johtanut välikohtaus tapahtui muutama päivä ennen keikkaa.

Riidan kerrotaan puhjenneen rikotuista kuulokkeista. Syytteessä on yhteensä kolme ihmistä.

Meyers eli Asap Rocky on yksi tämän hetken kysytyimmistä rapartisteista. Hänet tunnetaan muun muassa hiteistään F**kin’ Problems, Wild for the Night sekä Praise The Lord. Asap Rocky on nähty myös Suomessa, sillä mies esiintyi Turun Ruisrock-festareilla kesällä 2015 ja vuotta myöhemmin hänet nähtiin Tampereella Blockfesteillä.


Asap Rocky on saapumassa Tampereelle myös tänä kesänä, sillä räppäri on yksi elokuussa Tampereella järjestettävien Blockfestien pääesiintyjistä. Blockfest ei ole toistaiseksi ottanut kantaa siihen, tullaanko Asap Rockya näkemään Ratina Stadionilla elokuussa välikohtauksesta huolimatta.

Kohua herättänyt tapaus on nostattanut Yhdysvalloissa julkkisvetoisen solidaarisuusliikkeen. Muun muassa tosi-tv-tähti Kim Kardashian on vedonnut Valkoiseen taloon, jotta se vaatisi 30-vuotiaan artistin vapauttamista. Asap Rocky pidätettiin Tukholmassa puhjenneen katutappelun jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt