Poliisiopisto-povipommi Leslie Easterbrook jo 70 vuotta! Kohautti säädyttömässä allaskohtauksessa: ”Kuka olisi valmis pelastamaan minut?”

Julkaistu:

Poliisiopisto-elokuvien povipommia näytellyt Leslie Easterbrook täyttää 70 vuotta.
Poliisiopisto-elokuvat naurattivat yleisöä 1980- ja 1990-luvulla. Tuon ajan yleisö muistaa elokuvista monia näyttelijöitä, mutta yksi legendaarisimmista on varmasti Leslie Easterbrook, joka näytteli elokuvissa Debbie Callahania.

Leslie Easterbrook täyttää tänään 70 vuotta. 29. heinäkuuta vuonna 1949 syntynyt Poliisiopisto-elokuvien povipommi nähtiin kaikkiaan kuudessa sarjan elokuvassa. Tähden ura valkokankaalla on jatkunut melkein näihin päiviin saakka.


Näyttelijänuransa läpimurron Easterbrook teki sarjassa Laverne & Shirley, jossa hän näytteli Rhonda Leetä.

Leslie on lisäksi esiintynyt lukuisissa amerikkalaisissa televisio-ohjelmissa, muun muassa sarjoissa Hunter, Baywatch, Matlock, Murhasta tuli totta, Hangin’ with Mr. Cooper, The Dukes of Hazzard ja Ryan’s Hope.

Ennen kaikkea hänet tunnetaan kuitenkin päitä kääntävän konstaapelin roolistaan Poliisiopisto-elokuvista. Easterbrook nähdään Debbie Callahanina kaikissa muissa Poliisiopisto-elokuvissa, paitsi elokuvassa Poliisiopisto 2.

Elokuvassa Poliisiopisto 4: Korttelipoliisit nähdään klassikoksi noussut kohtaus, jossa Callahan sukeltaa uima-altaaseen ja kysyy, kuka olisi valmis pelastamaan hänet. Välittömästi kaikki poliisiopiston miehet sukeltavat altaaseen pelastamaan Callahania, jonka märkä, valkoinen t-paita paljastaa ehkä enemmän kuin oli alun perin perhekomediassa tarkoitus.


Easterbrook on tehnyt näyttelemisen ohella uraa myös laulajana lukemattomissa musikaaleissa Broadwaylla. Tie Broadway-uralle aukesi lopullisesti, kun hän esitti Yhdysvaltain kansallislaulun amerikkalaisen jalkapallon loppuottelussa Super Bowlissa tammikuussa 1983.

Kansallislaulun esittäminen Super Bowlissa on kenties suurin mahdollinen kunnia kenelle tahansa artistille Yhdysvalloissa. Easterbrookin hetkelle parrasvaloissa oli kuitenkin käydä köpelösti, sillä hän oli todella lähellä myöhästyä esiintymisestään.

– Limusiinikuski ei meinannut löytää perille. Kun vihdoin pääsin sinne, juoksin tunnelin läpi ja ikään kuin liu’uin mikrofonin luo, kun meneillään oli hiljainen hetki Alabaman menehtyneen valmentajan muistoksi, hän on muistellut täpärälle mennyttä tilannetta Paul Stenningin kirjassa Success – By Those Who've Made It.


Youtubesta löytyvällä haastatteluvideolla Easterbrook kertoo, että ennen koe-esiintymistään Debbie Callahanin rooliin hahmoa kuvailtiin ”naispuoliseksi 45-vuotiaaksi Wayne Newtoniksi viiksillä”.

– Melkein ammuin agenttini, mutta sitten he kertoivat, että elokuvantekijät saattaisivat viedä roolia toiseen suuntaan. Uskon, että he tekivät juuri niin, Easterbrook kertoo videolla.

Ennen koe-esiintymistä Easterbrook harjoitteli eläytymistä roolia varten.

– Silloinen mieheni oli todella pelottava ja mahtava näyttelijä, joten vuokrasin studion sekä hankin ratsastuspiiskan ja harjoittelin roolia varten kaksi iltapäivää hänen kanssaan.

– Hän (ex-mies) todella pelkäsi minua, kun eläydyin rooliin harjoitellessani.

H-hetken koittaessa Easterbrook eläytyi rooliin samoin kuin harjoitellessaan.

– Ajattelin, että en saa sitä (roolia), sillä he näyttivät lähinnä pelästyneiltä, mutta sain sen.


Poliisiopisto-elokuvasarja sisältää seitsemän elokuvaa; Poliisiopisto (1984), Poliisiopisto 2: Eka komennus, Poliisiopisto 3: Jatkokoulutuksessa, Poliisiopisto 4: Korttelipoliisit, Poliisiopisto 5: Tehtävä Miami Beach, Poliisiopisto 6: Suuri rikosaalto ja Poliisiopisto 7: Moskovan keikka.

Leslie Easterbrook nähdään Debbie Callahanina kaikissa muissa Poliisiopisto-elokuvissa, paitsi elokuvassa Poliisiopisto 2.

Elokuvassa Poliisiopisto 4: Korttelipoliisit nähdään kohtaus, jossa Debbie Callahan sukeltaa uima-altaaseen ja kysyy, kuka olisi valmis pelastamaan hänet. Välittömästi kaikki poliisiopiston miehet sukeltavat altaaseen pelastamaan Callahania, jonka valkoisesta t-paidasta näkyvät läpi suuret rinnat.

Elokuvien tapahtumat sijoittuvat yhdysvaltalaiseen poliisiopistoon. Muita elokuvien hahmoja olivat muun muassa Carey Mahoney (Steve Guttenberg), Karen Thompson (Kim Cattrall), Thaddeus Harris (G. W. Bailey), Moses Hightower (Bubba Smith), Larvell Jones (Michael Winslow), Eugene Tackleberry (David Graf) ja George Martin (Andrew Rubin).