Angry Birds -elokuvan jatko-osassa mukana näyttävä tähtikimara – tunnistatko, kuka radiojuontaja joutuu äärimmäisen kiusalliseen tilanteeseen? - Viihde - Ilta-Sanomat

Angry Birds -elokuvan jatko-osassa mukana näyttävä tähtikimara – tunnistatko, kuka radiojuontaja joutuu äärimmäisen kiusalliseen tilanteeseen?

Valtava esiintyvien näyttelijöiden kaarti tähdittää tulevaa Angry Birds -elokuvan jatko-osaa.

26.7.2019 11:20

Angry Birds -elokuva 2:n suuri suomenkielinen ääninäyttelijöiden joukko koostuu niin kokeneista koko kansan tuntemista näyttelijöistä kuin muista julkisuudesta tutuista tähdistä. Elokuva nähdään elokuvateattereissa kautta maan 9. elokuuta.

IS esittää ensimmäisenä ennennäkemättömän klipin elokuvasta. Tuoreessa klipissä kurkistetaan ennakkoon elokuvan kohtaukseen, jossa voimansa yhdistäneet linnut ja possut hoitavat yhteistuumin salaista tehtävää jäisellä Kotkasaarella.

Kyseisessä kohtauksessa sankareiden tavoitteena on napata Kotkasaaren vartijalta vaivihkaa tämän avainkortti – mikä onkin helpommin suunniteltu kuin toteutettu. Monet elokuvan äänistä ovat ennalta tunnettuja, mutta kuka mahtaakaan näytellä klipissä esiintyvää vartijakotkaa?

  • Voit katsoa klipin yllä olevasta videoikkunasta!

Suomenkielisen version ääninäyttelemisen yhteen kokoavana voimana, suunnittelijana ja kapellimestarina toimii Antti L.J. Pääkkönen. Pääkkönen on sekä Angry Birds -elokuva 2:n että Angry Birds -elokuvan dubbausohjausten takana.

– Angry Birds -elokuva 2:n suomenkielinen ääniroolitus on dubbausohjaajan urani tähän mennessä värikkäin paketti, oikea ääni-ilmaisun ilotulitus, Pääkkönen kertoo tiedotteessa.

Pääkkönen on innoissaan ääninäyttelijäkaartin monipuolisuudesta ja ammattitaidosta.

– On tuttuja elokuva- ja televisionäyttelijöitä, pitkän linjan teatterintekijöitä, musiikin ja musikaalinäyttämön ammattilaisia, radioääniä, tubettajia, kokeneita dubbaajia ja spiikkereitä, kuin myös uraansa juuri aloittavia lapsinäyttelijöitä, draaman ja komedian konkareita sekä raikkaan tuulahduksen mukanaan tuovia debyyttidubbareita, kuvailee Pääkkönen huikeaa kokoonpanoaan.

– Toisin sanoen, rautainen porukka omien pelikenttiensä parhaimpia ääniä. Jokainen studiosessio on sisältänyt riemastuttavia hetkiä animaation äärellä.

Elokuvan juliste.­

Angry Birds -elokuvan tapaan myös jatko-osassa kuullaan Riku Niemistä (Red), Joonas Saartamoa (Pommi), Tommi Korpelaa (Mahti Kotka), Ville Myllyrinnettä (Leonard) ja Pirjo Heikkilää (Matilda). Elokuvan ensimmäisestä osasta tuttu ääni on myös ääninäyttelemisen ammattilainen Antti Lang (Sakke).

Mutta kuka antoikaan äänensä klipin vartjakotkalle?

Kyseessä on radio- ja televisiojuontaja Sami Kuronen, joka ääninäyttelee elokuvassa machoilevaa Henkka-kotkaa. Videolla kuullaan Kurosen lisäksi Langia, Niemistä, Myllyrinnettä, Mimosa Willamoa (Oona) ja Christoffer Strandbergia (Kalle).

Uusi elokuva lennättää Kurosen lisäksi valkokankaille myös aivan uusia hahmoja.

Angry Birds -elokuva 2:n dubbaajakaartissa ovat mukana näyttelijät Leea Klemola (Zeta), Hannes Suominen (Keijo), Mikko Penttilä (Jere) ja Kalle Lamberg (Alex), sekä alun perin muista yhteyksistä tunnetut radiojuontaja ja vloggari Veronica Verho (Ella), räppäri Etta eli Emmalotta Kanth (Pinkki), laulaja Kristiina Wheeler (Tepi) ja artisti Kalle Lindroth, jonka esittämä yllättävä äänirooli paljastuu elokuvassa.

Uusien hahmoäänten joukossa on myös liuta dubbausammattilaisia, kuten Heljä Heikkinen (Silver) ja Tero Koponen (Kari) sekä lahjakkaita lapsiääninäyttelijöitä, esimerkiksi Elton Hämäläinen (Sam-Sam), Inari Pentikäinen (Sofi) ja Alissa Kovalainen (Viivi).

Pienempiä äänirooleja kuullaan myös Peter Kanervalta, Roope Niemiseltä, Helmi-Leena Nummelalta, Markus Niemeltä, Katja Sirkiältä, Lumi Halmarilta, Neve Sirkiältä, Pinja Rautiolta, Lucas Timperiltä, Gabriel Timperiltä, Pasi Ruohoselta ja Verna Kossilalta.

Angry Birds -elokuva 2 saa ensi-iltansa 9. elokuuta 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?