Päivi Storgård sai aivoveritulpan Italian-lennolla – kapteeni päätti tehdä välilaskun Tanskaan: ”Oli heti ambulanssi vastassa”

Toimittaja Päivi Storgård on sairaalahoidossa Kööpenhaminassa aivoveritulpan vuoksi.

Päivi Storgård on sairaalahoidossa Kööpenhaminassa aivoveritulpan vuoksi.

25.7.2019 14:02

Toimittaja Päivi Storgård, 53, on saanut aivoveritulpan eilen kesken lentomatkan.

Storgård oli lomailemassa Firenzessä, josta hän matkusti keskiviikkona takaisin Suomeen. Lufthansan lento Helsinkiin joutui tekemään välilaskun Kööpenhaminaan Storgårdin saaman vakavan sairaskohtauksen vuoksi.

– Voin jo tosi paljon paremmin, sain liuotushoitoa välittömästi, Storgård kertoo IS:lle sairaalavuoteelta Kööpenhaminasta.

Storgård kertoo, että hän sai aivoveritulpan ensioireet jo ennen nousua, koneen ollessa vielä maassa. Selvät oireet ilmenivät vasta koneen noustua.

– Sain veritulpan, kun kone oli lähdössä. Vieressäni istui onneksi vanhempi rouva, joka oli sairaanhoitaja. Hän huomasi, että kaikki ei oo kunnossa ja informoi lentokoneen henkilökuntaa, Storgård kertoo.

– Kapteeni teki sen päätöksen, että tehdäään välilasku Kööpenhaminassa eikä lennetä Helsinkiin saakka.

– Ajattelin aluksi, että ihan turhaa ja nyt sain äsken kuulla lääkäriltä, että oli oikea päätös laskeutua. Siellä lentoasemalla oli heti ambulanssi vastassa.

Storgård on vielä sairaalahoidossa Kööpenhaminassa. Hän saa vasta illalla tietää, kuinka pitkään joutuu olemaan vielä sairaalassa.

– En ole kuolemankielissä nopean hoidon ansiosta. Jos olisi Helsinkiin saakka odotettu, tilanne olisi ollut toinen.

– Kaikki oireet, kuten näköhäiriöt ja pyörrytys pitää ottaa vakavasti. Lentohenkilökunta oli onneksi koulutettua. Olen todella kiitollinen Lufthansalle, erittäin ammattitaitoista toimintaa, Storgård sanoo.

Juttua muokattu 26.7. klo 15:50: Muokattu Päivi Storgårdin matkustustarinaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?