Asap Rocky pysyy vangittuna Ruotsissa – muusikkoa syytetään pahoinpitelystä

Julkaistu:

Amerikkalasräppäriä ja hänen seuralaisiaan syytetään pahoinpitelystä.
Tukholman käräjäoikeus syyttää amerikkalaisräppäri Asap Rockya, eli Rakim Mayersia ja kahta hänen seuralaistaan pahoinpitelystä, kertoo Aftonbladet.

Syyttäjällä Daniel Sunesonilla on ollut käytössään enemmän materiaalia kuin mitä internetissä on ollut saatavilla.

– Uskon, että on tapahtunut rikos itsesuojelusta ja uhrin provosoivasta käytöksestä huolimatta, syyttäjä kertoo.

Toistaiseksi ei ole tiedossa kuinka pitkään muusikko pysyy vangittuna.


Räppäri matkusti heinäkuun alussa Ruotsiin esiintyäkseen tiistai-iltana Tukholmassa järjestetyssä Smash x Stadion -tapahtumassa. Meyers pidätettiin vain muutama tunti keikkansa jälkeen. Pidätykseen johtanut välikohtaus tapahtui puolestaan sunnuntaina.

Riidan kerrotaan puhjenneen rikotuista kuulokkeista. Syytteessä on yhteensä kolme ihmistä.

Meyers eli Asap Rocky on yksi tämän hetken kysytyimmistä rapartisteista. Hänet tunnetaan muun muassa hiteistään F**kin’ Problems, Wild for the Night sekä Praise The Lord. Asap Rocky on nähty myös Suomessa, sillä mies esiintyi Turun Ruisrock-festareilla kesällä 2015 ja vuotta myöhemmin hänet nähtiin Tampereella Blockfesteillä.

Asap Rocky on saapumassa Tampereelle myös tänä kesänä, sillä räppäri on yksi elokuussa Tampereella järjestettävien Blockfestien pääesiintyjistä. Blockfest ei ole toistaiseksi ottanut kantaa siihen, tullaanko Asap Rockya näkemään Ratina Stadionilla elokuussa välikohtauksesta huolimatta.

Kohua herättänyt tapaus on nostattanut Yhdysvalloissa julkkisvetoisen solidaarisuusliikkeen. Muun muassa tosi-tv-tähti Kim Kardashian on vedonnut Valkoiseen taloon, jotta se vaatisi 30-vuotiaan artistin vapauttamista. Asap Rocky pidätettiin Tukholmassa puhjenneen katutappelun jälkeen.