IL: Reijo Taipaleesta kertovasta Satumaan kuningas -konsertista syttyi rähäkkä – omaiset rajussa riidassa järjestäjien kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

IL: Reijo Taipaleesta kertovasta Satumaan kuningas -konsertista syttyi rähäkkä – omaiset rajussa riidassa järjestäjien kanssa

Omaisten mukaan edesmenneen iskelmätähden nimeä on käytetty luvatta lokakuussa käynnistyvän juhlakiertueen markkinoinnissa.

Reijo Taipaleen leski Anita Råback-Taipale on tuohtunut kiertuetta järjestävän tahon toiminnasta.­

25.7.2019 8:24

Huhtikuussa poismenneen laulajalegenda Reijo Taipaleen kunniaksi järjestettävä Satumaan kuningas -juhlakiertue on suututtanut edesmenneen laulajan omaiset, uutisoi Iltalehti.

Iltalehti uutisoi varhain torstaiaamuna, että Taipaleen sekä niin ikään edesmenneen Kari Tapion omaiset ovat rajussa riidassa kiertuetta järjestävän Viihdeohjelmat-ohjelmatoimiston kanssa. Taipaleen leski Anita Råback-Taipale paljasti Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, että kiertueen markkinoinnissa on luvatta käytetty sekä Tapion että Taipaleen nimiä.

Iskelmälegenda Reijo Taipale nukkui pois huhtikuussa pitkäaikaisen sairauden seurauksena. Hän oli kuollessaan 79 vuotias.­

Tieto kiertueesta oli tavoittanut naisen alkuvuodesta, jolloin hän oli kertonut asiasta miehelleen. Råback-Taipale kertoo tämän vastustaneen ajatusta muistokonsertista jyrkästi.

– Reijo oli silloin hyvin vihainen, ja asialle tuli jyrkkä ei. Hän pyysi, että voisiko tätä asiaa viedä eteenpäin, ettei hänen nimeään käytettäisi konserttien ja vastaavien tilaisuuksien markkinoinnissa ja myynnissä hänen tietämättään ja luvatta.

– Rahastamiselta tämä nyt selvästi vaikuttaa, totesi Råback-Taipale.

Anita Råback-Taipale kertoi pyytäneensä ohjelmatoimistolta, ettei Taipaleen nimeä käytettäisi kiertueen markkinoinnissa.­

Taipaleet ovat olleet itse mukana järjestämässä toista muistkokonserttien sarjaa, jolla he haluavat kunnioittaa edesmennyttä laulajaa. Ilta-Sanomat uutisoi kyseisestä Taipaleen kunniaksi järjestettävästä konserttikiertueesta kesäkuussa.

Lue lisää: Reijo Taipaleen muistoksi järjestetään konserttikiertue – lavalle nousee rakastetun laulajan tyttärentytär: ”Isoisä oli esikuvani”

Muistokonserttien on määrä käynnistyä lokakuussa ja sen artistikattaukseen lukeutuivat muun muassa Saija Tuupanen, Erika Vikman, Susanna Heikki, Kauko Simonen sekä Taipaleen lapsenlapsi Senja Myller.

– Isoisäni oli minulle esikuva, niin musiikillisesti kuin muutoinkin ja on suuri kunnia päästä mukaan hänen muistokiertueelleen, Myller totesi kiertueen kesäkuussa julkaistussa tiedotteessa.

Reijo Taipale ja Anita Råback-Taipale edustivat Linnan juhlissa vuonna 2014.­

Taipale menehtyi huhtikuussa 2019 pitkäaikaiseen sairauteen. Taipale oli kuollessaan 79 vuotias. Laulaja pysytteli viimeiset vuotensa pitkälti poissa julkisuudesta juuri sairastamisen vuoksi. Taipale kärsi vaikeasta muistisairaudesta.

– Hän vietti hyvää elämää ihan loppuun saakka. Hän viihtyi perhepiirissä ja nautti äidin kanssa ansaituista eläkepäivistä. Heillä oli rikasta ja hyvää elämää, Taipaleen tytär Krista Taipale kertoi Ilta-Sanomille huhtikuussa isänsä viimeisistä vuosista.

Taipale on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä iskelmälaulajia. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Satumaa, Tähdet meren yllä sekä Onnenmaa.

Artikkelia korjattu 25.7. Selvennetty, että konserttikiertueita on olemassa kaksi, joista toista Taipaleet ovat itse olleet mukana järjestämässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?