Onko hän seuraava Sheeran? Supertähden lämmittelijältä vaatimaton vastaus: ”Valitettavasti en ole yhtä lahjakas kuin Beatles”

Julkaistu:

James Bay, 27, esittäytyi monille Ed Sheeran -faneille Malmin jättikonserteissa. Uskooko hän olevansa matkalla Sheeranin jättisuosioon?
Ed Sheeranin Euroopan-kiertueen lämmittelijöinä ovat tämän kesän ajan ruotsalainen Zara Larsson ja englantilainen James Bay.

Larsson on aloittanut konsertit muualla kuin Suomessa, ja pari albumia tehnyt, yhdysvaltalaisia Grammy-ehdokkuuksiakin napsinutta Bayta voi pitää Divide -kiertueen toiseksi kirkkaimpana tähtenä.

– Lämmittelijän työ on taitolaji, Bay kertoi ennen keskiviikon konserttia Ilta-Sanomille.

– Tehtäväni on lämmittää yleisöä pääesiintyjää varten. Mutta se pitää tehdä asemansa tiedostaen: kukaan ei ole tullut paikalle minun takiani.
Tiistaina Bay sai esiintyä vartin pidempään kuin kiertueella yleensä eli kokonaisen tunnin. Suomessa radio- ja suoratoistohittien takia Bayta suositummaksi arvioidun Larssonin piti poikkeuksellisesti esiintyä toisena, juuri ennen Sheerania. Mutta Larsson sairastui, ja Bay valloitti lavan kokonaan ennen Sheerania.

– Tunteeni olivat ristiriitaiset, hän tunnustaa.

– Oli tietysti poikkeuksellista saada soittaa enemmän. Enkä tietenkään missään esiinny näin suurille yleisöille. Mutta haluan ajatella olevani hyvä ihminen, joten päällimmäinen tunteeni oli kyllä harmitus Zaran sairastumisesta ja siitä, ettei hän pääse lavalle lainkaan.

Kohtelias Bay edustaa englantilaisten herrasmiespoppareiden koulukuntaa. Kuukauden päästä Helsinkiin saapuvan Liam Gallagherin suusta ei koskaan kuultaisi näin nöyrää puhetta.

– Toivon, että olen yksi lenkki jatkumossa Beatlesista Oasikseen ja Ed Sheeraniin. En tosin valitettavasti voi pitää itseäni yhtä lahjakkaana kuin Beatlesia. Ja mitä Liam Gallagheriin tulee, hän on lausuntoineen mahtavan viihdyttävä. Mielestäni kyse on roolista, jota hän vetää.
Baylle itselleen on luonteenomaista täysin toisenlainen käyttäytyminen. Se ei tarkoita hampaattomuutta taiteellisesti.

– Olen tehnyt kaksi levyllistä musiikkia ja mielestäni kehittynyt taiteellisesti koko ajan. Pyrin kehittymään edelleen. Mutta se taas on eri asia, miten urani poptähtenä kehittyy. Van Gogh on taiteilija maalaustensa takia, mutta monet muistavat hänet siksi, että hän leikkasi korvansa. Se teki hänestä pop-tähden, Bay hymähtää – ja siirtää hiussuortuvan korvansa taakse.

– Minulla on vielä korvat tallella.

Mitä hän sitten on valmis tekemään uraansa edistääkseen – ja voidakseen palata ”niin viihtyisään Suomeen”, jota imartelee haastattelulausunnoissaan?

– Teen ainakin seuraavan, kolmannen albumini ennen kuin tulen tänne omalle keikalle. Toivottavasti voin kuitenkin palata Suomeen jo ensi vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt