Wellnessmalli-finalisti Veera, 20, teki hurjan elämänmuutoksen – julkaisi paljonpuhuvan kuvaparin tuloksista: ”Kovaa duunia!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Wellnessmalli-finalisti Veera, 20, teki hurjan elämänmuutoksen – julkaisi paljonpuhuvan kuvaparin tuloksista: ”Kovaa duunia!”

Veera Könönen näytti vielä muutama vuosi sitten hyvin erilaiselta.

Veera Könönen näytti vielä muutama vuosi sitten hyvin erilaiselta.

Julkaistu: 25.7.2019 7:05

Veera Könönen haluaa omalla esimerkillään rikkoa urheilulliseen vartaloon liittyviä myyttejä.

Wellnessmalli-finalisti Veera Könönen haluaa rikkoa ennakkoluuloja. Veera, 20 vuotta, julkaisi hiljattain vaikuttavan kuvan elämänmuutoksestaan. Kuvaparin yhteydessä hän haluaa kertoa omaa tarinaansa liikunnan ilon löytämisessä.

– Olen ollut koko lapsuuteni todella urheilullinen. Harrastin mm. kilpahiihtoa ja showtanssia. Perheeni on aina ollut urheilullinen, joten se periytyi myös minulle, Veera kertoo IS:lle.

Yläasteella urheiluharrastukset jäivät musiikin alle ja nuoren naisen vartalo muuttui kuin huomaamatta.

– Yläasteella minulla oli aika vahva rockvaihe, kokeilin eri tyylejä ja etsin itseäni, joten urheilu jäi. Yhdeksännellä luokalla minulle kuitenkin tuli ikävä urheilua. Huomasin myös kroppani muuttuneen, Veera muistelee.

– Ei muutosta itse edes huomaa, ennen kuin oikeasti pysähtyy katsomaan kuvia. Olen ylpeä siitä, mitä olen saanut aikaiseksi itsessäni. Toki tavoitteita vielä on paljon, mutta olen onnellinen myös juuri tässä kropassa mikä on nyt.

Kuvituskuva

Veera painottaa, ettei oikeanpuoleinen kuva ole hänen nykyinen kuntonsa. Hän kertoo, ettei koe tarvetta näyttää täydelliseltä jatkuvasti.

– Ensimmäinen kuva on otettu vuonna 2014 ja toinen viime kesänä lyhyen kiristelyjakson jälkeen. Kukaan ei näytä hyvältä aina, muistakaa.

– Joskus olin kauheassa ”välitilassa” itseni kanssa. Se oli joko tai. Joko mä söin terveellisesti koko ajan ja pidin treeneistä kiinni tai sitten mä söin sattumia ja treeneillä ei ollut niin väliä. En osannut löytää tasapainoa. Nykyisin osaan olla paljon armollisempi itselleni, toki mä haluan pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista, mutta sallin itselleni myös irtiottoja arjesta.

Julkaisu on kerännyt lukuisia kannustavia ja ihailevia kommentteja.

– Kovaa duunia!

– Hyvin sanottu!

– Ihana teksti! Sä oot ihan super!

Veera kertoo, ettei ole koskaan ajatellut olevansa lihava. Yläasteella hän kuitenkin päätyi kaipaamaan urheilullista vartaloaan ja liikunnan tuomaa hyvää oloa.

– Toki murrosikä muutti kroppaani myös, mutta varmasti myös elämäntapani. En ole koskaan ollut mitenkään lihava, mutta kaipasin urheilullista vartaloa ja hyvää oloa omassa kehossa.

– Aloin yhdeksännellä luokalla tutustua kuntosalin maailmaan ja siitä asti olen käynyt salilla. Urheiluopistoon päästessäni vuonna 2015 kuntosalilla käyminen muuttui tavoitteellisemmaksi ja halusin todella kasvattaa lihasta. Kuntosalilla käyminen on nykyisin elämäntapani ja se kuuluu normaaliin arkeeni.

Veera on ottanut Instagram-tilillään kantaa myös sosiaalisen median kiiltokuvamaisuuteen.

– Ensin mietin, että laitan vaan tämän ”hyvän” kuvan. Minkä takia toinen näistä olisi vain hyvä kuva? Molemmat ovat hyviä! Vaikka treenaan paljon, niin en halua, että ihmiset luulevat minun näyttävän koko ajan samalta kuin kuvissa.

– Muistan kun joskus mietin, että mitä järkeä on edes treenata kovaa, jos ei näytä koko ajan hyvältä. Voi ei miten kierossa on voinut mieli joskus nuorempana olla... Muistakaa arvostaa itseänne!