Popin supertähti Ed Sheeran vetää Helsingin Malmille tänään 46 000 ihmistä – Jonna ja Roosa yllättyivät iloisesti: ”Jonotuksessa meni vain 20 minuuttia”

Konserttipaikalle pelättiin ennakkoon kertyvän jonoa, kun jokaisen paikalle saapuvan henkilöllisyys tarkastetaan lipusta.

Ed Sheeranin keikkaa on saapunut odottamaan jo tuhansia ihmisiä. Järjestelyt ovat sujuneet toistaiseksi hyvin.

23.7.2019 18:09 | Päivitetty 23.7.2019 19:41

Popin supertähti Ed Sheeran esiintyy tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona Helsingissä Malmin lentokentällä. Tiistaina portit alueelle avattiin hieman ennen kello 16 ja ensimmäiset innokkaimmat fanit pääsivät lunastamaan paikkansa brittipopparin keikan eturivistä.

Kello 17 mennessä paikalle oli saapunut jo tuhansia ihmisiä. Ihmiset olivat varustautuneet jonottamaan tapahtuma-alueelle pitkiäkin aikoja, sillä paikalle odotetaan tiistaina yli 46 000 ihmistä.

Sheeran on saapunut nyt ensimmäistä kertaa keikkailemaan Suomeen, kun hän nyt toi tänne kaiken kaikkiaan yli kaksi vuotta kestävän Divide Tourinsa.

Roosa ja Jonna saapuivat keikalle Kouvolasta.

Keikkavierailla oli mukanaan niin hattuja, aurinkorasvoja kuin juomapullojakin, joilla he suojautuivat armotonta hellettä vastaan.

Kouvolasta keikalle saapuneet Jonna ja Roosa kertovat, että he olivat varautuneet seisomaan jonossa kauankin, mutta toisin kävi.

– Katsoin vielä kellosta, niin koko jonotuksessa meni vain 20 minuuttia, naiset kertovat.

Keikkavieraat yllättyivät iloisesti, kun jonot ovat vetäneet hyvin.

Ilta-Sanomien paikalla olevan toimittajan mukaan paikalla näyttää siltä, että helle saattaa vielä ennen keikan alkua muuttua sateeksi. Koska kyseessä on suuri ja avoin paikka, ei varjopaikkoja tai sateensuojaa ole lainkaan.

Kaksikko kertoo varautuneensa helteeseen vesipulloilla ja aurinkorasvalla.

– Ja on mulla täällä myös kertakäyttösadetakki, mahdolliseen ukkoseen varautunut Roosa vilauttaa laukustaan.

 

Salmisen perhettä ei puolestaan ukkonen ja sadekuurot pelota.

– Olemme kääntäneet selän mustia pilviä kohti, niin emme näe niitä, perheen isä Petrik naureskelee taivaanrannassa siintäville tummille pilvirykelmille.

– Jos sataa, niin sitten kastutaan! Eerikan ja 11-vuotiaan Sofian kanssa keikalle saapunut mies jatkaa.

Perhe saapui keikalle Loviisasta.

– Ostin liput Sofialle joululahjaksi. Nyt päästään nauttimaan joululahjasta näin helteellä, Eerika selittää.

Sofia, Erika ja Petrik Salminen odottelivat keikan alkamista helteisissä tunnelmissa.

Vaikka paikalla on tuhansia ihmisiä, niin valtavia jonoja ei ole ainakaan toistaiseksi päässyt muodostumaan. Siitä pitää huolen 100 sisääntulokaistaa, paikalle tuodut 700 bajamajaa ja 450 metriä anniskelu- ja ruokamyyntiä.

Bajamajojen jonot pysyivät niin ikään kohtuullisina, eikä vessaan pääsyä tarvinnut kovinkaan pitkään odottaa.

Joillekin tietyille ruokakojuille kertyi pidempiä jonoja, mutta anniskelualueella ei ollut havaittavissa isoja ruuhkia. Alue oli täynnä, mutta osa anniskelutiskeistä oli silti ihan tyhjillään asiakkaista

Ainoa palvelu, mihin alueella joutui alkuillasta jonottamaan hieman pidempään, oli viilennystä helteeseen tarjoava jäätelökoju.

Sheeran on noussut nopeasti maailman tunnetuimpien ja suosituimpien poplaulajien joukkoon. Hän on julkaissut vasta neljä albumia, mutta niitä on myyty yli 26 miljoonaa kappaletta ja singlejä puolestaan 100 miljoonaa kappaletta.

Miehen tunnetuimpiin hitteihin kuuluvat muun muassa Shape of You, Perfect, Photograph ja Thinkin’out Loud.

Vaikka paikalla on tuhansia ihmisiä, niin valtavia jonoja ei ole ainakaan toistaiseksi päässyt muodostumaan. Siitä pitää huolen 100 sisääntulokaistaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?