Kovat selkäkivut pakottivat Antin puolison selälleen festivaaliyleisössä, mutta järjestyksenvalvojat käskivät häntä nousemaan – lopulta nainen haettiin ambulanssilla

Julkaistu:

Kovista selkäkivuista kärsineelle naiselle ei annettu lupaa maata Pori Jazz -yleisössä. Nainen haettiin lopulta pois ensiapuyksikön avulla.
Pori Jazzeilla tapahtui torstai-iltana välikohtaus, jonka jälkeen konserttia seurannut nainen kuljetettiin päivystykseen ambulanssilla.

Festivaaleilla vieraana ollut Antti kertoo IS:lle, kuinka tapahtuman järjestyksenvalvojat kielsivät tämän kumppania makaamasta yleisön seassa nurmella. Antin puoliso joutui pötköttelemään selällään kovien selkäkipujen vuoksi.

– Olimme katsomassa illan viimeistä keikkaa nurmikolla. Mun tyttöystävällä oli tosi kipeä selkä, ja hän halusi olla makuuasennossa. Järkkärit tulivat sanomaan, että hän ei saa maata. He sanoivat, että makaaminen on sammumisen merkki, Antti kertoo oudosta tilanteesta IS:lle.

Nainen ei kuitenkaan kyennyt kipujensa vuoksi istumaan tai seisomaan. Järjestyksenvalvojat tulivat kieltämään Antin kumppania toistamiseen hetken kuluttua.


Antti ihmettelee, minkä ihmeen vuoksi alueella ei saa maata, kun kyseessä ei ollut päihtymisestä johtuva sammuminen.

– Tyttöystäväni ei kuitenkaan ollut sammunut, vaan hän oli täysin selvänä ja järjissään. Hän ei silti saanut maata. Siinä tilanteessa ei käytetty mitään maalaisjärkeä, Antti jatkaa.

– Olen tosi ällistynyt, koska ollaan kuitenkin Pori Jazzeilla, jossa istutaan ja seurataan keikkaa piknik-viltiltä.

Lopulta Antin tyttöystävän kivut yltyivät niin, että hän joutui lähtemään päivystykseen torstain ja perjantain väliseksi yöksi. Ensiapuyksikkö kantoi naisen paareilla ambulanssiin.

Antti yritti vielä jälkeen päin selvittää, miksi hänen tyttöystävälleen ei annettu lupaa maata alueella tällaisessa tilanteessa, mutta ei saanut toistuville käskyille järkevää selitystä festivaalin henkilökunnalta.


Pori Jazzin turvallisuudesta vastaava Jarkko Heinilä on tietoinen, että ensiapuyksikkö on käynyt hakemassa asiakkaan alueelta.

Heinilän mukaan festivaalilla ei ole makaamista kieltävää sääntöä. Enempää hän ei osaa kommentoida yksittäistä tapausta.

– On kyse siitä, että haluamme varmistaa, että meidän asiakkailla on kaikki hyvin. Sen vuoksi järjestyksenvalvoja käy kysymässä, onko kaikki hyvin, Heinilä kertoo IS:lle.

– Tässä on ilmeisesti tapahtunut sellainen tilanne, että asiakkaalla ei ole ollut kaikki hyvin ja apua on saatu paikalle.

– Tapahtuman luonne on se, että leiriydytään ja nautitaan, eli tarkoitus ei ole pilata ihmisten nautintoa kuunnella musiikkia. Haluamme, että asiakkailla on hyvä olla eikä satu mitään haavereita.