Fitnesstähti Sofia Belórf vangittiin – epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Fitnesstähti Sofia Belórf vangittiin – epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta

Sofia Belórfia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta ja tämän Niko-puolisoa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Poliisi teki kotietsinnän Sofia Belórfin ja tämän Niko-puolison Marbellan-luksuskotiin.­

19.7.2019 15:42

Fitnesstähti Sofia Belórf vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä tuottamuksellisesta rahanpesusta. Epäilty tekoaika ajoittuu syyskuusta 2018 heinäkuun puoleenväliin 2019.

Belórfin puoliso Niko Ranta-aho vangittiin myös. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen ja törkeään dopingrikokseen.

Belórfia epäillään todennäköisin syin tuottamuksellisesta rahanpesusta, Ranta-ahoa sen sijaan törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Sofia Belórf kuljetettiin pois Helsingin käräjäoikeudesta mustassa autossa, jonka ikkunat olivat tummennetut.­

Sofia Belórf saapui perjantai-iltapäivänä Helsingin käräjäoikeuden istuntosaliin yllättävän hyväntuulisena ja jopa hieman hymyillen.

Belórf oli pukeutunut mustaan, kultaisilla napeilla koristeltuun jakkuun, mustiin housuihin ja mustiin korollisiin avokkaisiin. Hänen hiuksensa olivat yksinkertaisella poninhännällä ja hänen kasvoillaan oli hillitty meikki.

Belórf keskusteli hiljaa puolustusasianajajansa Paul Perovuon kanssa ennen käsittelyn alkua, ja tervehti myös tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmusta.

Belorfin vangitsemisen luvun aikana salissa ei saanut kuvata, ja käsittely määrättiin suoritettavaksi suljetuin ovin, koska esitutkinta on vielä kesken.

Rikoksesta epäillyt ja tutkinnanjohtaja puolsivat molemmat pyyntöä salaisesta käsittelystä.

Asianajaja Paul Perovuo ja tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus (oik.) rahanpesu- ja huumejutun vangitsemisoikeudenkäynnissä.­

Seiska uutisoi torstaina, että Sofia Belórf ja hänen avopuolisonsa Niko Ranta-aho on pidätetty. Pariskunta asuu Espanjan Marbellassa sijaitsevassa huvilassa, jonne poliisi on Seiskan mukaan tehnyt kotietsinnän.

Belórfin asianajaja Paul Perovuo kommentoi rikosepäilyä IS:lle Belórfin puolesta. Perovuo kertoo, että rikosepäily tuli naiselle täysin yllätyksenä.

– Hän on ihan pihalla ja voi huonosti, asianajaja kertoo Belorfin jaksamisesta.

– Eihän hän voinut tietää, että hyvä suvun vesaa epäiltäisiin mistään tällaisesta. Hän ei varmasti olisi ollut miehen kanssa, jos olisi tiennyt asiasta, Perovuo kertoo.

– Hän on syytön. Jos ajattelee, että on suhteessa miehen kanssa ja asuu hänen kanssaan, eikä ole kodin ulkopuolella töissä vaan hoitaa kotia ja mies elättää sinut. Niin mikäs rikos se on.

– Hän on asunut tämän miehen kanssa yhdessä ja mies on maksanut perheen kaikki kustannukset ja elatuksen, kun Sofia ei ole ollut töissä. Hän on saanut elatuksen tältä avopuolisoltaan ja piste, loppu. Hän ei ole tiennyt, että se olisi mistään rikollisesta lähteestä. Ja tämä mies on lisäksi hyvin varakkaasta suvusta, joten miksi hän olisi olettanut, että rahat tulisivat jostain rikoksesta.

Rahanpesusta epäilty Belórf moninkertaisti tulonsa räjähdysmäisesti muutamassa vuodessa.­

Rahanpesu- ja huumejuttu on ollut Helsingin poliisin tutkinnassa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lehmus kertoi IS:lle, että rikoksiin liittyy mahdollisesti myös muita henkilöitä.

– Tämä on laaja kokonaisuus, mitä tutkitaan ja siihen liittyy muita henkilöitä. Sitä, minkä verran erilaisia ihmisiä tähän ehkä liittyy lisäksi, tutkitaan edelleen, Lehmus kertoi.

Belórf nousi julkisuuteen vuonna 2010 voitettuaan Miss Helsinki -kilpailun.

Belórf voitti vuonna 2015 Bikini-fitnessin maailmanmestaruuden. Hän on tullut tunnetuksi fitnessurheilijana, -mallina ja sosiaalisen median vaikuttajana.

Artikkelia korjattu 19.7. kello 15:44. Korjattu rikoskomisario Kaarle Lehmuksen nimi.

Artikkelia korjattu 19.7. kello 16:37. Sofia Belórfia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta, ei törkeästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?