Weekend Festival ymmällään Swedish House Mafian peruutuksesta: ”Emme ole saaneet mitään järjellistä syytä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Weekend Festival ymmällään Swedish House Mafian peruutuksesta: ”Emme ole saaneet mitään järjellistä syytä”

Weekend Festivalin organisaatiossa ollaan ymmällään Swedish House Mafian peruutuksesta.

19.7.2019 9:23

Ruotsalainen Swedish House Mafia kertoi Facebookissa, ettei pääse esiintymään Helsingissä viikonloppuna järjestettävässä Weekend Festivalissa. Dj-kollektiivi julkaisi päivityksensä perjantain vastaisena yönä, hieman puolenyön jälkeen.

– Suomi olemme todella pahoillamme, ettemme pääse esiintymään huomenillalla! Meillä on tuotannollisia ongelmia, joita ei pystytä korjaamaan näin lyhyellä varoitusajalla ja valitettavasti joudumme lykkäämään show’n toiseen ajankohtaan, kirjoittaa yhtye peruuntumisesta kertovassa Facebook-päivityksessään

Nyt Weekend-festivalin tiedottaja Tomi Lindblom kommentoi asiaa.

Lindblomin mukaan huhut peruuntumisesta kantautuivat festivaaliorganisaation korviin eilen iltapäivällä. Pian Swedish House Mafian artistiorganisaatiolta alkoi tulla epämääräistä viestiä.

– Koko illan kyselimme, että mikä on homman nimi. Halusimme tietää, että mikä tällaisen peruutuksen syy on, jos sellainen tulee.

Puolen yön jälkeen Swedish House Mafia julkaisi tiedotteen, jossa ilmoitti, että he eivät tule Suomeen.

– Meille ei vieläkään ole tarjottu mitään järjellistä syytä.

– Ei ole annettu mitään teknistä syytä tai sairastumista. Ei ole ollut ongelmia lentojen kanssa. Ei ole ollut mitään sellaista, mikä yleensä on tällaisten peruuntumisten syynä. Heidän julkaisemassaan tiedotteessa he puhuivat vain joistakin tuotannollisista seikoista, joita ei voida ratkaista.

Swedish House Mafia perui tänä kesänä myös esiintymisensä Ultra Korea -festivaalissa. Yhtye ei antanut tällekään peruutukselle mitään järjellistä syytä.

– Swedish House Mafian kanssa tätä sekasortoa kuvaa se, että esimerkiksi heidän kaikki fanituotteensa tulivat jo festivaalialueelle. Odotimme vain seuraava rekkaa, jossa olisi ollut esityksen teknisen tuotannon tarpeita.

Lindblom kuitenkin vakuuttaa, että Swedish House Mafialle saadaan korvaaja.

– Ongelmallista on se, että tämä on kiireisin ajankohta artisteille. Kaikki tämän tyyppisen festivaalit ovat yleensä tässä heinäkuun aikana.

Korvaajan pitäisi Lindblomin mukaan selvitä muutaman tunnin sisällä.

– Eilen, kun korviimme kantautui näitä huhuja aloimme jo etsiä vapaana olevaa artistia. Se on toinen ongelma, että vaikka artisti olisi vapaana, hän ei välttämättä ole logistisesti helposti saatavilla suomeen.

Viime vuosina tämän musiikkigenren artistit ovat peruneet keikkojaan toistuvasti ilman selityksiä. Siihen, miksi näin käy ei Lindblomilla ole vastausta.

– Jos sen tietäisin, kertoisin. Ei ole normaalia perinteisessä musiikissa, että artisti vain ilmoittaa, ettei tulekaan. Perinteisessä musiikissa, oli sitten kyse rock- tai popmusiikista artisti yleensä tarjoaa vaikkapa lääkärintodistuksen, oli se syy sitten miten keksimällä keksitty tahansa.

– Nämä vain toteavat, että ei me nyt tulla. Se taas aiheuttaa valtavan paineen tapahtuman järjestäjille, sillä erilaisiin sopimuksiin ja yleisiin käytäntöihin pitäisi voida luottaa.

Weekend Festival on Lindblomin mukaan tähän asti säästynyt isoimpien artistien peruutuksilta.

– Täytyy myös muistaa, että tämä on Weekend Festivalin yhdeksäs vuosi ja tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun tällainen iso nimi peruuttaa. Aikaisemmin ovat kaikki suuret nimet, kuten Avicii ja David Guetta saapuneet paikan päälle. Saattaa vaikuttaa siltä, että tämä olisi yleistä, mutta Weekend Festivalin tapauksessa tämä on ollut harvinaista.

Lindblom uskoo, että jää arvailtavaksi, mitä peruutukseen johtaneet tuotannolliset syyt lopulta ovat.

Swedish House Mafia peruutti Weekend Festivalin esiintymisensä.­

Swedish House Mafian muodostavat kolme dj:tä: Axel ”Axwell” Hedfors, Sebastian Ingrosso ja Steve Angello. Vuonna 2008 perustetun yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 2010.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?