Vesa Keskinen ajautui outoon säädössotkuun Lamborghininsa kanssa ja otti ohjat omiin käsiinsä – nyt viranomainen lataa suorat sanat kyläkauppiaan menettelystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa Keskinen ajautui outoon säädössotkuun Lamborghininsa kanssa ja otti ohjat omiin käsiinsä – nyt viranomainen lataa suorat sanat kyläkauppiaan menettelystä

– Olen yhden rekkarin loukussa kahden auton kanssa, erikoisen rekisterisotkun kanssa painiva Vesa Keskinen sanoo.

19.7.2019 8:33

Vesa Keskisen tallissa on autoja kuin pienessä autokaupassa. Hiljakkoin hän oli esillä kolmen Ferrarin omistajana.

Pari viikkoa sitten hän pääsi oman Lamborghinin rattiin. Muitakin autoja löytyy kuten Mercedes-maasturi vuosimallia 2006. Mersun rekisteritunnus on VIS-10.

  • Katso yllä olevalta videolta, miltä Vesa Keskisen koeajo näytti Lamborghinin sisältä ja miten hän kommentoi kyytiä!

Keskisen Lamborghinin keulaa koristelee VIS-10 -rekisterinumero.

Viikko sitten kauppias sai Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta päätöksen, että hänen Lamborghinilleen on myönnetty erityiskilpitunnus VIS-10. Siis sama tunnus, joka on Keskisen Mersussa.

 Haluan ajaa Lamborghinillani VIS-10-kilvillä, koska se on minun juttuni.

”Rekisteröinti suoritetaan tätä päätöstä ja kilpiä vastaan. Käytetään aluksi vanhoja kilpiä. Uusien kilpien valmistuksessa ja toimituksessa menee noin 1–2 viikkoa.” tiedottaa Traficomin virkahenkilö Vesa Keskiselle.

”Käytetään aluksi vanhoja kilpiä”. Vesa Keskinen tulkitsi tuon maininnan siten, että hän voi käyttää Lamborghinissaan 13 vuotta vanhoja Mercedeksen VIS-10-rekisterikilpiä. Ainakin ne ovat vanhoja ja jonkin verran kolhuja saaneita. Uudet ovat teossa.

Vesa Keskisellä riittää autoja, mutta rekkareita on vähemmän.

Ei muuta kuin ruuvinväännin käteen ja VIS-10 -kilvet Mersusta Lamborghiniin.

– Haluan ajaa Lamborghinillani VIS-10-kilvillä, koska se on minun juttuni. Mersulla voin ajaa, jos laitan sen omat kilvet takaisin, Keskinen sanoo.

Vesa Keskinen tulkitsee Traficomin päätöstä siten, että hän voi ajaa VIS-10-kilvillä kahdella autolla. Lamborghinille on myönnetty kyseinen eritystunnus ja sellainen on myös Mersulla.

– Olen yhden rekkarin loukussa kahden auton kanssa, Keskinen sanoo.

– Kuulostaa hieman oudolta, mutta minun kohdallani ei mitään uutta. Ei kaikkia laki- ja sääntöasioita edes kannata yrittää ymmärtää, Keskinen sanoo.

Mutta onko Vesa Keskinen tulkinnut Traficomin päätöstä hieman toisin kuin virastossa on ajateltu? Traficom on eri linjoilla kuin Keskinen. Lamborghinilla ja Mersulla ei voi ajaa samoilla kilvillä.

– Ei ole mahdollista ajaa kahdella autolla samoilla kilvillä. Rekisteritunnus on ajoneuvokohtainen, sanoo Traficomin asiantuntija Eveliina Rautiainen.

Ja tässä tapauksessa VIS-10 kuuluu Mercedekselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?