Törkeistä rikoksista epäilty Sofia Belórf ponnahti julkisuuteen Miss Helsinki -kisasta hyvin erinäköisenä kuin nykyään – näin fitnessmalli rakensi luksuselämänsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Törkeistä rikoksista epäilty Sofia Belórf ponnahti julkisuuteen Miss Helsinki -kisasta hyvin erinäköisenä kuin nykyään – näin fitnessmalli rakensi luksuselämänsä

Sofia Belórf ponnahti fitnesstähdeksi ja somejulkkikseksi alun perin Miss Helsinki -kilpailusta. Nyt häntä vaaditaan vangittavaksi törkeistä rikoksista.

Sofia Belórf vuosina 2010 ja 2019.­

18.7.2019 21:15

Poliisi on pidättänyt fitness-kaunotar Sofia Belórfin ja hänen avopuolisonsa Niko Ranta-ahon tänään torstaina. Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta ja Ranta-ahoa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta. Heidän vangitsemisoikeudenkäyntinsä pidetään huomenna perjantaina.

Belórf, ent. Ruusila, nousi ensimmäistä kertaa julkisuuteen voitettuaan vuonna 2010 Miss Helsinki -kilpailun. Sofia seurusteli tuolloin Niko Nousiaisen kanssa. Nousiainen voitti samana vuonna Big Brother -tosi-tv-ohjelman.

Sofia voitti Miss Helsinki -kilpailun vuonna 2010.­

Sofia Belórf IS:n kuvauksissa 2017.­

Miss Helsinki -kilpailun tuomaristoa syytettiin tuolloin sopupelistä ja finalistin valitsemisesta etukäteen. Yksi kilpailun järjestäjistä, Martina Aitolehti kuitenkin torppäsi tuolloin tällaiset puheet.

Sofiasta tuli Ruusila-Nousiainen 25. elokuuta 2012, kun hänet ja Niko Nousiainen vihittiin Helsingin Tuomiokirkossa.

Sofia ja ex-puoliso Niko vuonna 2016.­

Missimenestyksensä jälkeen Belórf aloitti fitnessharrastuksen. Hän voitti ensin alle 168-senttisten SM-kultaa Bikini Fitness -kilpailussa Lahdessa vuonna 2015. Tämän jälkeen hän voitti oman pituusluokkansa IFBB:n Bikini Fitness MM-kilpailun Unkarissa.

– Aika epätodelliset fiilikset! En ihan uskonut, kun tänne perjantaiaamuna lähdin, että palaan kotiin MM-voittajana, Sofia kertoi IS:lle vuoden 2015 MM-kullan jälkeen.

Fitnesstähti kertoi blogissaan vuonna 2016 vaihtaneensa keskiviikkona viralliseksi sukunimekseen isänsä sukunimen Belórf. Hän perusteli päätöstään nimen kansainvälisyydellä.

– Olen pitkään kokenut, että haluan alkuperäisen syntymäsukunimeni takaisin ja nyt oli hyvä aika vaihtaa se. Yksi iso syy oli myös se, että kun tarkoituksenani on vielä kisata ja tehdä fitnessmallin töitä, ja muitakin kuvauksia ja töitä myös ulkomailla, kirjoitti Belórf blogiinsa vuonna 2016.

Pian tämän jälkeen Sofia ja Niko Nousiainen ilmoittivat erostaan.

Sofia Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta.­

Belórf vahvisti IS:lle huhtikuussa 2017 eronneensa Nousiaisesta pari kuukautta aiemmin. Marraskuussa 2018 avioero virallistettiin Helsingin käräjäoikeuden toimesta. Viime vuonna Sofia tapasi nykyisen rakkaansa, Niko Ranta-ahon juhliessaan Ibizalla.

Kaunotar kertoi Instagram-päivityksessään 2018, että pari oli ehtinyt tuolloin seurustella jo muutaman kuukauden. Belórfin mukaan pari tapasi alun perin Lontoossa. Ikäeroa 28-vuotiaalla kaunottarella ja kiinteistöalalla työskentelevällä Nikolla on kolme vuotta.

– Ollaan tiedetty toisemme jo kauan, mutta ”romanssi” alkoi Ibizan-reissulla, hän kirjoitti marraskuussa.

Belórf paljasti tuolloin muuttaneensa Ranta-Ahon luokse Espanjaan.

Belórfin ja Ranta-Ahon koti sijaitsee Marbellan Puerto Banúksessa, joka tunnetaan Etelä-Espanjan ökyalueena. Sofia päivittelee Instagram-tiliään ahkerasti kodistaan ja Marbellan kaduilta.

Vuodesta 2012 Belórf on peräti 68-kertaistanut tulonsa muun muassa myymällä nettivalmennuksia. Tulojen radikaali kasvu ajoittui vuoteen, jolloin hän tapasi Niko Ranta-ahon.

Belórf on antanut ymmärtää työskentelevänsä tiiviisti liikunta-alalla ja järjestää esimerkiksi nettivalmennuksia ja suunnittelee erilaisia kunto-ohjelmia. Belórf on myynyt netissä esimerkiksi ruokavaliovalmennusta 39 euron hintaan.

Belórf ei ole peitellyt varsin ylellistä elämäntapaansa. Hän julkaisee jatkuvasti kuvia Instagram-tililleen kalliista autoista, kelloista, hulppeista lomakohteista ja merkkivaatteista. Häntä seuraa pelkästään kuvapalvelu Instagramissa yli 60 000 käyttäjää.

Belórf ja Ranta-Aho matkustelivat yhdessä ympäri maailmaa. Pariskunta on matkustanut yhdessä lukuisiin luksuskohteisiin, muun muassa Dubaihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?