Törkeästä rahanpesusta epäilty Sofia Belórf 68-kertaisti tulonsa räjähdysmäisesti muutamassa vuodessa – myi nettivalmennuksia pikkurahalla

Julkaistu:

Sofia Belórfin tulot ovat kasvaneet räjähdysmäisesti muutamassa vuodessa.
Fitnessmalli Sofia Belórf ja hänen avopuolisonsa Niko Ranta-aho on pidätetty epäiltynä törkeistä rikoksista. Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta ja Ranta-ahoa törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta. Rikosepäilyistä kertoi ensimmäisenä Seiska.

IS:n tietojen mukaan poliisi on ottanut epäillyt kiinni. Rahanpesu- ja huumejuttu on ollut Helsingin poliisin tutkinnassa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lehmus kertoi IS:lle, että kyseessä on laaja kokonaisuus, johon liittyy mahdollisesti myös muita henkilöitä.
Belórf, 29 vuotta, nousi julkisuuteen alun perin voitettuaan Miss Helsinki -kilpailun vuonna 2010. Hän voitti myös Bikini Fitnessin maailmanmestaruuden vuonna 2015 ja julkaisi 2016 kuntoiluun ja terveelliseen elämäntapaan keskittyvän Fit By Sofia -lifestyle-kirjan.

Belórf on esitellyt ylellistä luksuselämäänsä Niko-rakkaansa kanssa Espanjassa sijaitsevalla ökyalueella muun muassa sosiaalisen median tileillään.
Verotiedoista käy ilmi, että Belórfin ansiotulot ovat nousseet viime vuosien aikana räjähtävästi. Viiden vuoden aikana hän on 68-kertaistanut ansiotulonsa.


Vuonna 2012 Belórf tienasi ansiotuloja vain 1 681 euroa. Vuonna 2013 hänen tulonsa olivat nousseet 10 276 euroon. Tulot jatkoivat nousuaan 2014, jolloin fitnesskaunotar tienasi 15 330 euron edestä verotettavaa tuloa. Vuonna 2015 tulot olivat 32 419 euroa, josta Belórf maksoi mätkyjä 7 456 euron verran.

Vuonna 2016 Belórf tienasi 40 742 euroa, josta hän joutui maksamaan yli 10 000 euroa mätkyjä. Vuoteen 2017 mennessä julkkiskaunottaren tulot kuitenkin pomppasivat. Hän tienasi tuolloin 115 089 euroa, josta tosin kertyi mätkyjä huimat 31  110 euroa.

Vuoden 2018 tulot ovat julkisia vasta marraskuussa, joten niistä ei ole vielä tietoa.

Belórf on antanut ymmärtää työskentelevänsä tiiviisti liikunta-alalla ja järjestää esimerkiksi nettivalmennuksia ja suunnittelee erilaisia kunto-ohjelmia. Belórf on myynyt netissä esimerkiksi ruokavaliovalmennusta 39 euron hintaan.

Belórfin verkkovalmennus on ollut myynnissä Fit Club Finland -nimisen yrityksen nettisivuilla. Belórf markkinoi valmennuksiaan edelleen Instagram-sivullaan, mutta torstai-iltana mitään Fit By Sofia -valmennuksista ei ollut enää nettisivuilla tarjolla.

– Valmennus ei ole tällä hetkellä myynnissä, sivustolla lukee.


Yrityksen omistavan Pro Nutrition Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Vasara ei halunnut kommentoida Ilta-Sanomille sitä, että tekevätkö he vielä yhteistyötä Belórfin kanssa tai liittyykö valmennuksien poistaminen myynnistä millään tavalla valmentajan törkeisiin rikosepäilyihin.

– Minä en lähde kommentoimaan näitä asioita. Muut tiedustelut asiasta kannattaa kysyä suoraan Sofia Belórfilta itseltään, Vasara sanoi ykskantaan.

Belórfin talousongelmat eivät ole tapetilla ensimmäistä kertaa. Tasan vuosi sitten heinäkuussa IS uutisoi, että Belórfilla oli 52 332 euroa maksamattomia verovelkoja.

Velkamerkinnän häiriöpäivämäärä on viime vuoden kesäkuun lopulta. Protestista tehtiin julkinen 6.7.2018.