Fitness-kaunotar Sofia Belórfia ja tämän Niko-avopuolisoa esitetään vangittavaksi – epäillään törkeistä huume- ja talousrikoksista - Viihde - Ilta-Sanomat

Fitness-kaunotar Sofia Belórfia ja tämän Niko-avopuolisoa esitetään vangittavaksi – epäillään törkeistä huume- ja talousrikoksista

Fitness-kaunotarta epäillään rahanpesusta.

18.7.2019 13:43

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että fitness-kaunotar Sofia Belórfia ja hänen avopuolisoaan Niko Ranta-ahoa esitetään vangittavaksi huomenna perjantaina.

Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta ja Ranta-ahoa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Rahanpesu- ja huumejuttu on ollut Helsingin poliisin tutkinnassa ja tutkinnanjohtajana on rikoskomisario Kaarle Lehmus.

Rikosepäilyistä kertoi aiemmin Seiska.

Poliisi vaatii fitness-kaunotar Sofia Belórfia ja hänen avopuolisoaan Niko Ranta-ahoa vangittavaksi huomenna perjantaina. Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta ja Ranta-ahoa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Belórf, ent. Ruusila, nousi ensimmäistä kertaa julkisuuteen voitettuaan vuonna 2010 Miss Helsinki -kilpailun. Sofia seurusteli tuolloin Niko Nousiaisen kanssa, joka voitti samana vuonna Big Brother -tosi-tv-ohjelmassa.

Sofia Belórf Miss Helsinki -kisoissa 2010.­

Kilpailun tuomaristoa syytettiin tuolloin sopupelistä ja finalistin valitsemisesta etukäteen. Yksi kilpailun järjestäjistä, Martina Aitolehti kuitenkin torppasi tuolloin tällaiset puheet.

Sofiasta tuli Ruusila-Nousiainen 25. elokuuta 2012, kun hänet ja Niko Nousiainen vihittiin Helsingin Tuomiokirkossa.

Missimenestyksensä jälkeen Belórf aloitti fitnessharrastuksen. Hän voitti ensin alle 168-senttisten SM-kultaa Bikini Fitness -kilpailussa Lahdessa vuonna 2015. Tämän jälkeen hän voitti oman pituusluokkansa IFBB:n Bikini Fitness MM-kilpailun Unkarissa.

– Aika epätodelliset fiilikset! En ihan uskonut, kun tänne perjantaiaamuna lähdin, että palaan kotiin MM-voittajana, Sofia kertoi IS:lle vuoden 2015 MM-kullan jälkeen.

Fitnesstähti kertoi blogissaan vuonna 2016 vaihtaneensa keskiviikkona viralliseksi sukunimekseen isänsä sukunimen Belórf. Hän perusteli päätöstään nimen kansainvälisyydellä.

– Olen pitkään kokenut, että haluan alkuperäisen syntymäsukunimeni takaisin ja nyt oli hyvä aika vaihtaa se. Yksi iso syy oli myös se, että kun tarkoituksenani on vielä kisata ja tehdä fitnessmallin töitä, ja muitakin kuvauksia ja töitä myös ulkomailla, kirjoitti Belórf blogiinsa vuonna 2016.

Pian tämän jälkeen Sofia ja Niko Nousiainen ilmoittivat erostaan.

Belórf vahvisti IS:lle huhtikuussa 2017 eronneensa Nousiaisesta pari kuukautta aiemmin. Marraskuussa 2018 avioero virallistettiin Helsingin käräjäoikeuden toimesta. Viime vuonna Sofia tapasi nykyisen rakkaansa, Niko Ranta-ahon juhliessaan Ibizalla.

Kaunotar kertoi Instagram-päivityksessään 2018, että pari oli ehtinyt tuolloin seurustella jo muutaman kuukauden. Belórfin mukaan pari tapasi alun perin Lontoossa. Ikäeroa 28-vuotiaalla kaunottarella ja kiinteistöalalla työskentelevällä Nikolla on kolme vuotta.

– Ollaan tiedetty toisemme jo kauan, mutta ”romanssi” alkoi Ibizan-reissulla, hän kirjoitti marraskuussa.

Belórf paljasti tuollon muuttaneensa Ranta-Ahon luokse, Espanjaan.

Belórfin ja Ranta-Ahon koti sijaitsee Marbellan Puerto Banúksessa, joka tunnetaan Etelä-Espanjan ökyalueena. Sofia päivittelee Instagram-tiliään ahkerasti kodistaan ja Marbellan kaduilta.

Belórf ei ole peitellyt varsin ylellistä elämäntapaansa. Hän julkaisee jatkuvasti kuvia Instagram-tililleen kalliista autoista, kelloista, hulppeista lomakohteista ja merkkivaatteista. Häntä seuraa pelkästään kuvapalvelu Instagramissa yli 60 000 käyttäjää.

Belórf ja Ranta-Aho matkustelivat yhdessä ympäri maailmaa. Pariskunta on matkustanut yhdessä lukuisiin luksuskohteisiin, muun muassa Dubaihin. Belórf on usein jakanut otoksia parin ylellisestä elämäntyylistä Instagram-tilillään.

Pariskunta majaili talvella myös luksuskohteissa Lapissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?