Amerikkalainen Youtube-supertähti kuvaa uutta televisiosarjaansa Keuruulla

Kalifornian kommando -sarja tuo Suomeen suositun Youtube-tähti Kian Lawleyn.

Kian Lawley tunnetaan myös näyttelijänä.

Amerikkalainen Youtube-tähti Kian Lawley, 23, tulee Suomeen kuvaamaan uutta Kalifornian kommando -televisiosarjaa. Suositulla tubettajalla on sosiaalisessa mediassa yli seitsemän miljoona seuraajaa.

Elisa Viihde -palvelussa myöhemmin katsottavissa oleva sarjaa kuvataan muun muassa Keuruulla. Kuvaukset alkavat 23. heinäkuuta.

Kalifornian kommando (Perfect Commando) -sarjan ohjaa viimeisimmässä pitkässä elokuvassaan muun muassa Samuel L. Jacksonin ja Oscar-voittaja Jim Broadbentin kanssa työskennellyt ohjaaja ja käsikirjoittaja Jalmari Helander, ja sen pääkäsikirjoittajana toimii Mikko Pöllä.

– Kun sain käsikirjoituksen luettavaksi, päätin hypätä välittömästi kyytiin. Sarjan mainio idea sekä komedian ja draaman toimiva yhdistelmä teki vaikutuksen. On hienoa päästä tekemään sarjaa näin hyvällä roolituksella, ohjaaja Jalmari Helander kertoo.

– Halusimme tehdä modernin komedian, joka olisi nuorekas, kansainvälinen ja särmikäs. Vaikka päähenkilöt ovat amerikkalaisia, sarja on myös kuvaus oman aikamme Suomesta. Sen komedia syntyy yksilön ja yhteisön etujen törmäämisestä toisiinsa. Siinä lentää sirpaleita suuntaan jos toiseenkin, Fire Monkey -yhtiön Roope Lehtinen jatkaa.

Kian Lawley kuvaa parhaillaan uuta sarjaa Keuruulla.

Sarjassa huolettomaan elämään tottunutta kalifornialaisnuorta repäistään mahdollisimman kauaksi mukavuusalueeltaan.

Kaliforniassa kasvaneen Vantaa ”Van” Hamiltonin unelmaloma äitinsä kotimaassa Suomessa muuttuu painajaiseksi heti rajalla, kun hänet lyödään käsirautoihin. Vanilla on asevelvollisuus suorittamatta, ja että edessä on vuosi majuri Miettisen johtamissa erikoisjoukoissa.

Vanin mukana Suomeen saapunut tyttöystävä Rachel, jota näyttelee 24-vuotias Katherine C. Hughes, tutustuu Helsingissä Vanin serkkuun ja tämän vaihtoehto-rap-yhtyeeseen. Poliittisesti valveutuneen Rachelin on vaikea ymmärtää räppäreiden yhteiskuntakriittistä elämänfilosofiaa.

Sarjan pääosan esittäjä Kian Lawley ansaitsi Emmy-ehdokkuuden Zac & Mia -sarjan pääosasta. Katherine C. Hughes puolestaan on näytellyt mm. My Dead Ex -, Kingdom- ja Blue Bloods -sarjoissa. Vanin isää esittää hulvattomasta Crazy Ex-Girlfriend -sarjasta tuttu Pete Gardner. Vastanäyttelijöikseen amerikkalaistähdet saavat muun muassa kovassa nosteessa olevan Johannes Holopaisen, näyttelijä-räppäri Fanni Noroilan ja #lovemilla-sarjasta tutun Joel Hirvosen. Armeijan harmaissa nähdään myös muun muassa Elias Keränen, Wenla Reimaluoto ja Chike Ohanwe.

– Suomalainen draama on nousussa maailmalla, ja nyt myös Suomesta tuleva komedia kiinnostaa kansainvälisesti: Kalifornian kommando on ensimmäinen suomalainen komediasarja, jota rahoittamassa on ollut alusta saakka mukana myös kansainvälinen jakelija. Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat nykyään Elisa Viihteen suosituimpia sisältöjä, ja on upeaa olla mukana kehittämässä suomalaista draama- ja komediatuotantoa kansainväliselle tasolle, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Katherine C. Hughes esittää Kalifornian kommando -sarjassa naispääosaa.

Komediasarjan tuottavat Elisa Viihteelle Fire Monkey -yhtiö, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa Red Arrow Studios International. Sarja on tuotettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

– Yllättävät, nuoremmallekin yleisölle toimivat juonenkäänteet yhdistettynä nimekkääseen näyttelijäjoukkoon auttavat avaamaan ovia maailmalla, jatkaa sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaavan Red Arrown hankinta- ja sisältöinvestoinneista vastaava johtaja Alex Fraser.

Kian Lawley aloitti tubettamisen vuonna 2010, jolloin hän alkoi tehdä videoita Superkian13-nimeä kantavalle Youtube-kanavalleen. Myöhemmin vuonna 2011 hänellä on ollut yhteinen KianSam13-niminen Youtube-kanava Samn Pottorffin kanssa. Lisäksi hän on tehnyt Youtubessa Our2ndLife-kanavan yhteydessä yhteistyötä JC Caylenin, Ricky Dillonin, Trevor Moran, Connor Frantan ja Sam Pottorffin kanssa.

Viimeisin Youtube-kanava, johon Kian Lawley on liitetty on JC Caylenin kanssa vuodesta 2015 alkaen yhteystyössä tuotettu KianAndJc.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?