Tuomas Enbuske rysäytti Bemarillaan päin sähkötolppaa ja pimensi 250 taloutta – kuvat näyttävät, miten auto kynti ojanpohjaa

Julkaistu:

Sievin keskustan lähellä sijaitsevalla onnettomuuspaikalla näkyy yhä kolarin jälkiä.
Mediapersoona Tuomas Enbuske ajoi maanantai-iltana autollaan päin sähkötolppaa Sievissä. Rytäkän seurauksena noin 250 taloutta oli yli kaksi tuntia ilman sähköjä.
Onnettomuus sattui taajama-alueella Sievin Kajaanintiellä, lähellä Sievin keskustaa. Auto oli ajanut risteysalueella liikenteenjakajan kohdalta ojaan ja törmännyt sähkötolppaan. Törmäyksessä katkesi sähkötolpan tukivaijeri.

Vaurioitunut sähkötolppa on jo korjattu. Lähistöllä asuva IS:n lukija kertoo, että onnettomuuspaikalla oli kuitenkin iltapäivällä yhä merkkejä törmäyksestä.

– Ojassa ja penkassa näkyi jälkiä. Myös risukkoa oli poikki, lukija kertoo.


Lisäksi onnettomuuspaikan tiellä erottuu yhä renkaanjäljet.


Sievin pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuspaikalla oli ollut yksi pelastuslaitoksen yksikkö, poliisit sekä ensihoitoyksikkö. Onnettomuudessa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Sähkökatkokartan mukaan samaisena maanantai-iltana Sievissä oli noin 250 taloutta ilman sähköä. Paikallisesta sähköyhtiöstä kerrottiin aiemmin IS:lle, että katko johtui liikenneonnettomuudesta.

Myös Enbuske vahvisti IS:lle, että hän ja hänen autonsa olivat osallisina kyseisessä liikenneonnettomuudessa.

– Kiitos tiedusteluista. Olen ihan kunnossa ja Bemari pelasti. Sakkojakaan ei edes tullut. Poliisi ja pelastushenkilökunta olivat mahtavia, Enbuske kertoi.


Enbuske myös myönsi tehneensä ajovirheen.

– Totta kai tein ajovirheen, en kai minä tahallani aja metsään. Onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin ja kaikki on hyvin.