Instagram joutui karmean kohun keskelle: Kuva kuolleesta 17-vuotiaasta Instagram-tähdestä ehti olla nähtävillä yli 12 tuntia

Julkaistu:

21-vuotiasta poikaystävää epäillään taposta, ja häntä voi odottaa 25 vuoden vankeustuomio.
17-vuotias Instagram-tähti Bianca Devins löydettiin surmattuna New Yorkin Uticassa sunnuntaiaamuna. Veriteosta epäillään tämän 21-vuotiasta miesystävää Brandon Clarkia.

Poliisin Facebookissa julkaiseman tiedotteen mukaan pariskunta seurusteli ja he olivat ilmeisesti tutustuneet Instagramissa paria kuukautta aiemmin. Veriteko oli tapahtunut sen jälkeen, kun he olivat olleet lauantai-iltana konsertissa ja riitaantuneet sen jälkeen.

Riidan seurauksena Clarkin uskotaan viiltäneen nuoren tyttöystävänsä kurkun auki.Veriteko on noussut otsikoihin ja järkyttänyt ympäri maailmaa, sillä epäilty latasi kuolleesta uhristaan kuvia sosiaaliseen mediaan. Lisäksi Bianca Devins oli Instagramissa varsin tunnettu kasvo, jolla oli nuoresta iästään huolimatta yli 100 000 seuraajaa.

Brittilehti Daily Mailin mukaan Clark levitti omalla tilillään kuvia Instagram-storiesissa sekä 4chanissa ja Discordissa. Lehden mukaan hän oli kirjoittanut kuolleen tyttöystävänsä kuvan yhteyteen tekstin ”olen pahoillani, Bianca”.

Poliisi alkoi etsiä pariskuntaa järkyttävien sisältöjen levittyä sosiaalisessa mediassa. Sittemmin Clark kuitenkin soitti itse hätäkeskukseen ja antoi poliisin mukaan ”raskauttavia lausuntoja” ja viitteitä siihen, että hän aikoisi vahingoittaa itseään.

Pitkään esillä olleet ja sitä kautta laajalti levinneet kuvat veriteosta ovat saattaneet Instagramin keskelle kiusallista kohua. Daily Mailin mukaan kuva oli julkaistu varhain sunnuntaiaamuna ja se poistettiin kuvapalvelusta vasta 12 tuntia myöhemmin. Clarkin Instagram-tili suljettiin vasta maanantaiaamuna.Instagram ei ole vahvistanut tiedotusvälineille, milloin kuvat tarkalleen poistettiin.

– Teemme kaikkemme poistaaksemme sisällöt alustoiltamme, Instagramin omistavan Facebookin viestinnästä kommentoitiin BBC:n mukaan.

Hänen mukaansa tavoitteena on toimia mahdollisimman ripeästi.

– Ajatuksemme ovat heidän luonaan, joihin tämä traaginen tapaus on vaikuttanut.

21-vuotiasta Clarkia epäillään taposta ja häntä voi odottaa jopa 25 vuoden vankeusrangaistus.