Tuomas Enbuske rysäytti BMW:nsä sähkötolppaan – katkaisi sähköt 250 kotitaloudelta

Julkaistu:

Mediapersoona Tuomas Enbuske ajoi maanantai-iltana autollaan päin sähkötolppaa Sievissä. Rytäkän seurauksena noin 250 taloutta oli yli kaksi tuntia ilman sähköjä.
Maanantai-iltana hieman ennen kello kymmentä Jokilaaksojen pelastuslaitokselle tuli ilmoitus pienestä tieliikenneonnettomuudesta, kun henkilöauto oli ajanut päin tolppaa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Sievissä.

Liikenneonnettomuudessa oli mukana mediapersoona Tuomas Enbuske, 41.

Enbuske vahvistaa Ilta-Sanomille, että hän ja hänen autonsa olivat osallisina kyseisessä liikenneonnettomuudessa, ja kommentoi ystävällisesti tapahtunutta.

– Kiitos tiedusteluista. Olen ihan kunnossa ja Bemari pelasti. Sakkojakaan ei edes tullut. Poliisi ja pelastushenkilökunta olivat mahtavia, Enbuske kommentoi.

Hän myönsi tehneensä ajovirheen.

– Totta kai tein ajovirheen, en kai minä tahallani aja metsään. Onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin ja kaikki on hyvin, Enbuske lisäsi ja kiitteli sitäkin, että hänellä on superkasko.

Sievin pelastuslaitoksen paloesimies Juha Kivioja kertoo, että onnettomuus sattui taajama-alueella Sievin Kajaanintiellä. Henkilöauto oli ajanut risteysalueella liikenteenjakajan kohdalta ojaan ja törmännyt sähkötolppaan. Törmäyksessä katkesi sähkötolpan tukivaijeri.

– Se oli henkilöauton ulosajo ja ojaan mennessä se katkaisi sähkötolpan tuki- eli harusvaijerin, Kivioja kertoo.

– Rautavaijeri kiepsahti rytäkässä lankojen päälle ja se kytki kaikki kolme kaapelia yhteen. Se aiheutti oikosulun, ja muuntajalta paloi sulake. Sen seurauksena osa taajamasta meni pimeäksi.

– Sähköt olivat pois osassa taajamasta, koska ylhäällä oleva vaurioitunut kaapeli jouduttiin vaihtamaan, hän selittää.

Kiviojan mukaan paikalla kävi yksi pelastuslaitoksen yksikkö, poliisit sekä ensihoitoyksikkö.

– Ensihoito kävi tarkistamassa kuljettajan, mutta tarvetta jatkohoidolle ei ollut, Kivioja kertoo.

– Eli henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Sähkökatkokartan mukaan samaisena maanantai-iltana Sievissä oli noin 250 taloutta ilman sähköä. Paikallisesta sähköyhtiöstä, Korpelan voimasta, kerrotaan, että katko johtui liikenneonnettomuudesta.

– Johto oli pois käytöstä, ja se vaati vähän töitä, että saimme sähköt taas kaikille, Korpelan voimasta kerrotaan.

– Katko kesti vähän reilut kaksi tuntia.