Amerikkalaisräppärit boikotoivat Ruotsia esiintymispaikkana – maailmantähdet osoittavat tukeaan tutkintavankeudessa olevalle Asap Rockylle - Viihde - Ilta-Sanomat

Amerikkalaisräppärit boikotoivat Ruotsia esiintymispaikkana – maailmantähdet osoittavat tukeaan tutkintavankeudessa olevalle Asap Rockylle

Tyga vaatii Asap Rockyn vapauttamista.

Tyga vaatii Asap Rockyn vapauttamista.

Julkaistu: 15.7.2019 18:02

Amerikkalaisräppäri Tyga perui konserttinsa Ruotsissa Asap Rockyn pidätyksen vuoksi.

Amerikkalaisräppäri Tyga, eli Micheal Ray Stevenson perui esiintymisensä Ruotsissa Asap Rockyn pidätyksen vuoksi, kertoo Daily Mail.

– Olen päättänyt perua keikkani Ruotsissa sunnuntaina 14. heinäkuuta. En esiinny, Tyga kertoi Twitterissä muutama päivä ennen esiintymistään Ruotsissa.

Tyga on esiintynyt myös Suomessa Summer Up -festivaaleilla vuonna 2016 ja Ruisrockissa 2017. Räppäri teki läpimurtonsa singleillään Coconut Juice ja Rack City.

Räppäri lisäsi Twitter-päivityksensä loppuun tunnisteen #freeasaprocky, jolla hän vaatii pidätetyn kollegansa vapauttamista.

Asap Rocky, eli Rakim Mayers pidätettiin 2. päivä heinäkuuta pahoinpitelystä, jonka jälkeen hän on ollut tutkintavankeudessa Kronobergin vankilassa Ruotsissa. Samalla pidätettiin myös kolme muuta artistin seurueeseen kuulunutta henkilöä, jotka olivat osallisina tapahtumissa.

Asap Rocky eli Rakim Mayers on tutkintavankeudessa Ruotsissa.

Asap Rocky eli Rakim Mayers on tutkintavankeudessa Ruotsissa.

Aftonbladet julkaisi videon pahoinpitelystä. Videolla näkyy, miten Mayers lyö uhriaan ja heittää toisen nuorista maahan.

Syyttäjä vaatii Mayersille tuomiota törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä on huolissaan siitä, että Mayers voisi poistua maasta ja sabotoida vapaana ollessaan oikeusjuttua.

Tygan lisäksi lukuisat julkisuuden henkilöt ovat ottaneet kantaa suosikkiräppärin pidätykseen. Muun muassa Tyler The Creator ja Schoolboy Q ovat kertoneet boikotoivansa Ruotsia esiintymispaikkana.

Räppäri Nicki Minaj kertoi Twitterissä joutuneensa myös ongelmiin poliisin kanssa, kun hän on esiintynyt vieraassa maassa.

– Kun esiinnyin Jamaicalla ja poistuin lavalta, minut ympäröi joukko poliiseja. He olivat valmiita viemään minut vankilaan, koska unohdin jättää lausumatta muutaman kirosanan, Minaj päivitti.

Huippumalli Cara Delevingne on vaatinut äänekkäästi räppärin vapauttamista omissa sosiaalisissa medioissaan.

– Seison Rockyn kanssa ja pyydän Ruotsin viranomaisia vapauttamaan hänet, räppäri Teyana Taylor päivitti Instagram-sivuillaan.

Myös tamperelaisfestivaali Blockfest otti kantaa räppärin vapautukseen. Asap Rockyn on tarkoitus esiintyä elokuussa Blockfestin pääesiintyjänä.

Tuoreimmat osastosta