Tuore tangokuningatar Pirita Niemenmaa on aina haaveillut voitosta: ”Olen kirjoittanut Tangomarkkinoille kirjeen lapsena”

Julkaistu:

Pirita Niemenmaa, 34, oli Tangomarkkinoilla kotikentällään. Kaksi vuotta Seinäjoella asunut nainen kertoo aloittaneensa matkansa tangokuningattareksi jo viime syksynä.

– Olen tehnyt töitä tätä varten syksystä asti. Silloin rupesin treenaamaan ja markkinoimaan itseäni. Tehtiin uusia julisteita ja promottiin paljon, Pirita paljasti Ilta-Sanomille ennen lauantain finaalia.

Vaikka Pirita selvitti tiensä kuningatarkilpailun finaaliin nyt ensimmäistä kertaa, on tämä naiselle jo viides yritys. Pirita kertoo tangokuningattaruuden olleen hänen suuri unelmansa jo lapsesta asti.


Vuosien ajan nainen on seurannut tangomarkkinoita kyyneleet silmissä ja haaveillut pääsystä Seinäjoen Kisa-Areenan lavalle.

– Kaikkihan niin sanoo, mutta minä olen oikeasti haaveillut tästä aina. Olen jopa kirjoittanut Tangomarkkinoille kirjeen joskus lapsena, että miten pääsee tangokuningattareksi, hän palasti Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa.

Kova työ kannatti, sillä Pirita toteutti suuren unelmansa ja sai päähänsä tangokuningattaren kruunun. Naisen tie meinasi kuitenkin katketa jo kertaalleen, kun Pirita unohti kilpailukappaleensa sanat kesken Keravalla käydyn semifinaalin karsinnan.

– Ajattelin jo hetken, että nyt kävi huonosti. Että taaskaan Pirita ei pääse, hän tunnusti IS:lle tuolloin.