Mika Mäkkeli laihdutti vuodessa 20 kiloa tullakseen tangokuninkaaksi – karsiutui tylysti finaalista

Julkaistu:

Mika Mäkkeli on mukana tangokuninkuuskilpailussa toista kertaa.
Mika Mäkkeli ei ole vieras näky Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Vuosi sitten mies selvitti tiensä aina kuuden parhaan joukkoon kamppailussa tangokuninkaan kruunusta, mutta karsiutui niukasti finaalista.

Finaalista karsiutuminen antoi 39-vuotiaalle Mäkkelille kimmokkeen elämäntaparemonttiin. Hän pisti ruokavalionsa uuteen uskoon, treenasi ahkerasti kuntosalilla ja harjoitteli myös tangoja useita tunteja päivässä.

– Pudotin vuoden aikana yhteensä 20 kiloa painoa, Mäkkeli paljastaa Ilta-Sanomille.

– Aloin kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhuni laitan. Lisäksi en vuoteen koskenut lainkaan alkoholiin. Ensimmäisen lonkeron join vasta täällä semifinaalin jälkeen, hän jatkaa.

Tänä vuonna Seinäjoen Kisa-Areenan lavalla seisoi kuin eri mies. Vaikka haave tangokuninkuudesta ei Mäkkelin mukaan ollut ainoa syy pistää elämäntavat remonttiin, oli musiikilla silti iso vaikutus.

– Ulkoinen olemus on tärkeää tangokuninkaalle. Nykyään jaksan paremmin myös keikoilla, toteaa Mäkkeli.

Tällä kertaa vuoden aikana tehty kova työ ei kuitenkaan kantanut hedelmää. Mäkkelin kohtaloksi jäi jälleen kerran karsiutua kuninkuuskilpailun finaalista. Mies myöntää olevansa pettynyt, mutta painottaa olevansa onnellinen finalistien puolesta.

– Totta kai olen pettynyt. Ihmismieli on sellainen, että sitä miettii kaikkea sitä vuoden aikana tehtyä kovaa työtä. Toivon kuitenkin menestystä kavereille ja tulen kannustamaan heitä lauantaina, hän lupaa.

Vuosi sitten Mäkkelillä jäi finaalista paljon hampaankoloon. Tällä kertaa tilanne on toinen. Omien sanojensa mukaan mies ei olisi pystynyt antamaan itsestään yhtään enempää.

– En olisi pystynyt siinä tilanteessa sen parempaan. Olen aina ollut kova jännittämään ja kilpailutilanne on aina kilpailutilanne. Palaute ihmisiltä on myös ollut huikeaa.

Vaikka tangokuninkuus jäi tällä kertaa haaveeksi, on Mäkkeli tulevaisuuden suhteen toiveikas.

– Ei mun elämä tähän lopu. Toivottavasti tämä aukaisee mulle uusia ovia ja ihmiset näkivät, kuinka paljon rakastin olla siellä lavalla, mies toivoo.