Puolustusvoimien kapteeni Pasi Kivimäki kilpailee tangokuninkuudesta jo toista kertaa: ”Viime kerralla en vielä ymmärtänyt, kuinka iso kilpailu tämä on” - Viihde - Ilta-Sanomat

Puolustusvoimien kapteeni Pasi Kivimäki kilpailee tangokuninkuudesta jo toista kertaa: ”Viime kerralla en vielä ymmärtänyt, kuinka iso kilpailu tämä on”

Tangofinalisti Pasi Kivimäki on tehnyt töitä Puolustusvoimissa yli 20 vuotta.

Pasi Kivimäki saattaa olla tuleva tangokuningas.­

13.7.2019 18:04

Palataan hetkeksi torstai-iltaan. Kaikkiaan viisi semifinalistia odottaa kuumeisesti Seinäjoen Kisa-Areenan lavalla, että kuulisi oman nimensä hallitsevan tangokuningattaren Saana Sassalin suusta.

Ensimmäinen heistä on nokialainen Pasi Kivimäki, 46. Areenan yleisö intoutuu raikuviin aplodeihin, ja myös mies itse intoutuu villeihin tuuletuksiin. Helpotus paistaa Kivimäen kasvoilta – ensimmäinen tavoite on nyt saavutettu.

Pian hän saa seurakseen kaksi muuta kuninkuuskilpailun finalistia ja he laulavat yhdessä yleisölle rakastetun Tango kuuluu kaikille -kappaleen.

Nokialainen Kivimäki ei suinkaan ole Seinäjoen Tangomarkkinoilla mukana ensimmäistä kertaa. Mies koetti onneaan kuninkuuskilpailussa myös kaksi vuotta sitten selvittäen tiensä aina kuuden parhaan joukkoon. Tänään hän on yksi kolmesta finalistista, joista tuomaristo lopulta valitsee kansalle uuden tangokuninkaan.

– Viime kerralla en vielä ymmärtänyt, kuinka iso kilpailu tämä oikeasti on ja kuinka paljon tämä kilpailijoilta vaatii, Kivimäki tunnustaa IS:lle.

– Nyt olen ollut lomalla, harjoitellut päivittäin useita tunteja ja tehnyt töitä tämän eteen. Nyt on paljon varmempi olo kuin viimeksi. Kun menen lavalle niin tiedän, mitä teen.

Nokialainen Pasi Kivimäki koitti onneaan kuninkuus-kilpailussa jo toisen kerran. Nyt tie aukesi finaaliin.­

Viime vuodet Kivimäki on keikkaillut ahkerasti bändinsä kanssa kiertäen tanssilavoja. Mies ei kuitenkaan elätä itseään musiikilla, vaan päivätyö löytyy aivan toisaalta – nimittäin armeijasta.

Yli 20 vuotta armeijan palveluksessa kapteenina toiminut mies kertoo työyhteisön kannustavan häntä tangomatkallaan.

– Kyllä siellä kovasti kannustetaan. Ihmiset elää mun mukana tätä matkaa, Kivimäki kiittelee.

– Tällä hetkellä työskentelen Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella. Siellä menee arkipäivät ja viikonloppuisin sitten keikkaillaan, hän kertoo.

Rauhallinen Kivimäki on noussut kaikessa hiljaisuudessa yhdeksi lauantain kuninkuusfinaalin kirkkaimmista ennakkosuosikeista.

Torstain semifinaalin ajaksi Seinäjoen Kisa-Areenan takaovelle oli parkkeerattu iso linja-auto, joka oli koristeltu miehen kuvilla. Sen näytöllä luki ”Pasi Kivimäki fanibussi”.

– Olen kyllä saanut hyvää palautetta. Vastaanotto on ollut huikea. Ihmiset tulee taputtamaan selkään ja morjestamaan. Sanovat, että olen heidän suosikkinsa, Kivimäki kehaisee.

Ennakkosuosikin asemastaan huolimatta Kivimäki lähtee illan finaaliin nöyränä ja jalat maassa.

Valta on siirtynyt takaisin yleisöltä tuomaristolle ja etenkin miesten kohdalla finalistikolmikko on erittäin tasainen.

– Finaalissa käydään uusi taisto sitä kruunua kohti. Se on varmasti kaikkien meidän tavoitteemme, ketä täällä jäljellä on, Kivimäki pohtii.

– Kaikkeni teen. Mutta se on selvää, että jokainen meistä tekee parhaansa.

Tangomatkansa varrella Pasi Kivimäki on totuttu näkemään varsin rauhallisena ja tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa. Mies tunnustaa kuitenkin jännittävänsä illan finaalia. Sen sijaan mahdollisen voiton mukanaan tuoma julkisuus ei häntä pelota.

– Ei se pelota. Kun tähän on ryhtynyt, niin eikös tässä olla ikään kuin vapaata riistaa, Kivimäki nauraa.

Tangokuninkuus on Kivimäen suuri haave. 46-vuotias mies ei kuitenkaan usko palaavansa enää Seinäjoelle, vaikka kruunu jäisi nyt saamatta.

– En tosin ole asiaa vielä kauheasti ajatellut. Ikää alkaa kuitenkin olla jo niin paljon, että ei välttämättä tule enää uudestaan lähdettyä, Kivimäki pohtii.

– Mutta koskaan ei kannata sanoa, että ei koskaan.

Tangokuningas ja -kuningatar kruunataan tänään lauantaina kello 19 alkavassa finaalissa. Finaali suorana lähetyksenä AlfaTv:stä kello 19 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?