IL: Reijo Taipaleen läheiset kertovat iskelmälegendan viimeisistä hetkistä – ”Tytär silitti otsaa ja lauloi isän kappaleita”

Julkaistu:

Reijo Taipale kuoli huhtikuussa pitkäaikaiseen sairauteen. Nyt hänen lapsenlapsensa, Senja Myller kertoo, millainen isoisä iskelmälegenda oli.
Iskelmälaulaja Reijo Taipale kuoli huhtikuussa pitkäaikaiseen sairauteen. Taipale on yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia ja menestyneimpiä iskelmälaulajia.

Nyt Taipaleen lapsenlapsi Senja Myller rikkoi hiljaisuuden ja kertoi Iltalehdelle ”Papi”-isoisästään. Papi oli Taipaleen kutsumanimi.

– Papi istui kaikissa koulumusikaaleissani ja esityksissäni paikalla ja työnsi eteenpäin tässä jutussa. Hänestä omien lasten ja lastenlasten musikaalisuus oli tosi hienoa ja hän oli meistä ylpeä. Hän on minulle iso esikuva, Senja sanoo Iltalehdelle.


Myller katsoo netistä dokumentteja, joissa kuulee Taipaleen puhetta ja naurua. Hän kertoo Iltalehdelle katsovansa, kuinka Taipale heittelee iloisena huulta keikoillaan – juuri sellaisena kuin Senja hänet muistaa.

Omaiset kertoivat IS:lle keväällä, että Taipale oli sairastanut pitkään muistisairautta.

– Kun Reijon viimeinen hetki koitti, Krista-tytär oli hänen vierellään, piti kädestä, silitti otsaa ja lauloi isän kappaleita. Sillä lailla Reijo sitten lähti, kuvailee paikalla oleva laulajan leski Anita Råback-Taipale Iltalehdelle.


Senja kertoo Iltalehdelle, kuinka hän lapsesta asti kuunteli kiinnostuneena isoisän tarinoita tien päältä. Hän oppi isoisältään paljon ja kertoo kuinka yksi opeista on siirtynyt sukupolvelta toiselle: esiintymisestä pitää nauttia ja laulaa täytyy suoraan sydämestä.

Artistiksi tähtäävän Senjan elämässä musiikki on näytellyt aina isoa osaa. Hän kertoo Iltalehdelle, että on käynyt kolmevuotiaasta asti tanssitunneilla, laulanut ja soittanut lukuisia soittimia. Vaskivuoren musiikkilukiossa opiskelevan Senjan arjen täyttää musiikkiteatteri ja hän tekee omaa musiikkia.


Krista asuu tällä hetkellä ulkomailla, mutta kuvaili Taipaleen viimeisiä hetkiä IS:lle huhtikuussa.

– Pääsin hyvästelemään hänet. Isä nukkui hyvin kauniisti ja rauhallisesti pois. Hän pääsi sinne Satumaahan, kuten olemme perheen kanssa todenneet. Nyt isä on siellä rauhassa, Krista kertoi IS:lle huhtikuussa.

– Hän teki hyvin pitkään töitä, vielä ihan muutamia vuosia sitten – niin pitkään kuin pystyi. Se kertoi siitä, kuinka tärkeänä isä koki työnsä. Hän halusi palvella suomalaisia ja laulaa heille tuoden iloa ja lohtua heidän elämäänsä. Ja niin hän myös teki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt