Sari ei saanut pitää pyörätuoliaan eturivissä Tikkurila Festivaalilla: ”Tunsin itseni nöyryytetyksi” – järjestäjä perustelee turvallisuudella

Julkaistu:

Järjestäjän mukaan turvallisuutta pyörätuolin kanssa ei olisi eturivissä voitu varmistaa, sillä keikkaa pakkautui seuraamaan todella iso joukko ihmisiä.
Vantaalainen Sari Ruokonen suuntasi torstaina kotikulmillaan juhlittavalle Tikkurila Festivaalille yhdessä kahden ystävänsä kanssa, koska tahtoi nähdä Kaija Koon ja Eppu Normaalin keikat. Ruokonen kertoo sairastavansa MS-tautia ja tarvitsevansa siksi pyörätuolia käydessään keikoilla.

– En jaksa sairauden takia seistä kovin kauan. Yleensä istun välillä, että kykenen olemaan keikoilla mukana, 39 vuotta Eppuja fanittanut ja keikkoja kiertänyt Ruokonen kertoo.

Hän sanoo toimineensa samoin useilla aiemmilla keikoilla ja myös aiempina vuosina Tikkurila Festivaalilla. Keikat hän katsoo aina eturivistä, koska tauti on vienyt näön niin, ettei hän näe kauempaa. Torstaina järjestyksenvalvojat kuitenkin puuttuivat tilanteeseen.

– Olin eturivissä odottamassa, että Kaija Koo aloittaa, kun järkkäri tuli sanomaan, etten saa olla pyörätuolin kanssa eturivissä, kertoo Ruokonen, jonka mukaan järjestyksenvalvoja käski häntä menemään pyörätuolin kanssa kauempana sijaitsevalle pyörätuolikorokkeelle seuraamaan keikkaa.

Ruokonen ei tähän suostunut. Hän tahtoi myös nähdä artistit, joita oli tullut katsomaan, koska oli maksanut lipustaan täyden hinnan. Kun keikka alkoi, veivät järjestyksenvalvojat hänen pyörätuolinsa pois eturivistä, vaikka hän oli yrittänyt perustella kantaansa asiaan myös järjestyksenvalvojien esimiehelle.


– Tunsin itseni nöyryytetyksi. Jos ei saa nähdä sitä mistä on maksanut, olisi sama pysyä kotona ja kuunnella levyjä, sanoo Ruokonen, joka sinnitteli Kaija Koon keikan eturivissä keppiinsä nojaten silläkin uhalla, että voimat menivät.

Kaija Koon lopetettua hän jäi ystäviensä kanssa lavan eteen odottamaan suosikkibändinsä Eppu Normaalin keikkaa pyörätuolissa istuen. Ennen keikan alkua tapahtuman turvallisuusvastaava tuli jututtamaan Ruokosta ja hän kertoi, miksi ei tahtonut seurata keikkaa pyörätuolipaikalta.

– Hän oli hyvin ystävällinen ja soitti pomolleen. Juuri keikan alkaessa hän lupasi, että saan poikkeuksellisesti katsoa sen eturivistä pyörätuolista. Ihmettelen kuitenkin, että mikä tämä sääntö on ja ketä sillä suojellaan? Minulle ei ole ikinä tullut ongelmia, kun olen ollut pyörätuolilla eturivissä. Tuskin sinne tulevat sellaiset, jotka eivät pärjää, hän hämmästelee.

– Fiilis meni, mutta Eput saivat sen onneksi kohotettua.

Tikkurila Festivaalin festivaalipäällikkö Jan Grehn vahvistaa kuulleensa kuvatun kaltaisesta tapauksesta. Hänen mukaansa järjestyksenvalvojat toimivat tilanteessa turvallisuus edellä.

– Kaija Koon keikka oli todella täyteen ammuttu, ja invakatsomossa oli tilaa. Se oli järjestyksenvalvojan turvallisuusvalinta. Kun paikalla on paljon väkeä, se on turvallisuusriski pyörätuolissa olevalle asiakkaalle, Grehn sanoo.

– Ymmärrän, että harmittaa, jos fanittaa artistia tosi paljon, mutta turvallisuus on meillä kaikessa etusijalla. Se on kaiken a ja o isossa tapahtumassa.

Grehnin mukaan hiljaisempien keikkojen yhteydessä tilanteet ovat aina neuvoteltavissa pyörätuolia tarvitsevien asiakkaiden kanssa.

– Yleensä asiakkaat ilmoittavat, että he fanittavat jotain tiettyä artistia ja järjestämme turvamiehen kanssa hänet sinne. Mutta näin ei valitettavasti voida toimia, jos heidän ympärilleen pakkautuu tuhansia ihmisiä, kuten eilen Kaija Koon keikalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt