Janita Lukkarinen kuulee pian tärkeän vastauksen syöpähoitoihinsa liittyen – vointi on aivan äärirajoilla: ”Olen haamu entisestä minästäni.”

Julkaistu:

Janita Lukkarinen joutuu keräämään kaikki voimansa hymyilläkseen. TV-kasvo päivitti syöpähoitojensa tilannetta Instagramiin.
Useista tosi-tv-ohjelmista julkisuuteen nousseen Janita Lukkarisen, 26, syöpä on uusiutunut ja nainen päivittää tietoa hoitojen etenemisestä ahkerasti.

Syövän uusiutumisesta Lukkarinen kertoi asiasta Instagram-tilillään kesäkuun lopussa.

– Kuten moni jo tietää, mun harvinainen lymfooma on palannut ja tällä kertaa täytyy lyödä vielä hurjemmin syöpää vastaan. Tää on vasta alkusoittoa ja jaksan vielä hymyillä, Lukkarinen kirjoitti päivityksessään.

Nyt Lukkarinen julkaisi Instagramissaan päivityksen, jossa hän kertoo odottavansa tuloksia kaksi viikkoa sitten otetuista luuydinnäytteistä.

– Minua jännittää todella paljon.. 18.7. saan kuulla, etttä onko syöpä levinnyt minun luuytimeen, koska se on jyllännyt kokoajan mun kehossa, nainen kirjoittaa kuvatekstissään.Tosi-tv-kasvo kertoo, että hänen fyysinen kuntonsa on jatkuvasti äärirajoilla ja jopa meikkaaminen vie häneltä viimeisetkin voimat.

– Hymykin on kauhean työn takana, jalkani eivät nouse kun kävelen. Olen elävä kuollut ja laahustan kuin haamu. Haamu entisestä minästäni, kirjoittaa tv-tähti.

Lukkarinen kertoi Ilta-Sanomille kesäkuun lopussa, ettei ennuste ole järin positiivinen. Lääkärit määräsivät hänet kahden kuukauden yhtämittaiselle hoitojaksolle, jonka avulla aggressiivinen syöpä yritetään taltuttaa.

– Totta kai lääkärit pyrkivät parantamaan minut, mutta prosentuaalinen mahdollisuus parantua on hyvin pieni, hän kertoi tuollon IS:lle.


Vaikka Lukkarinen viettää nyt suurimman osan ajastaan sairaalassa, pääsee hän välillä käymään myös kotona. Kaksikin viikkoa läheisten seurassa ja poissa sairaalavuoteelta voi naisen mukaan tehdä ihmeitä.

Kun ihminen sairastuu vakavasti, se ei satuta pelkästään häntä. Lukkarisen mukaan raskainta syöpätaistelussa on seurata vierestä rakkaiden surua ja huolta.

– Kunpa se parempi päivä koittaisi pian, mutta minun hoitoni ovat vasta alussa.. Miten ihmeessä selviän tällä kerralla kun en päässyt ikinä palautumaan edellisestä kerrasta, Lukkarinen jatkaa päivityksessään.

– Mua pelottaa että mun kroppa ei tällä kertaa kestäisi tätä raskasta matkaa ja se vain praikaisi.

Lukkarisella on edessään vielä syöpähoitojen raskain osuus. Hän toivookin päivityksessään, ettei syöpä olisi levinnyt luuytimeen.

– Se olisi suuri murhe lisää tän kaiken kurjuuden päälle. Eniten mietin, että selviäisinkö silloin enää ollenkaan? Olisiko minulla mahdollisuutta, hän lopettaa päivityksessään.