Onko tässä historian tolkuttomin kesätapahtuma? Suomi päätyi kansainvälisten medioiden etusivuille omituisella tempauksella

rac

Julkaistu:

Suomi mainittu
Joensuussa kisattiin heavyneulonnan maailmanmestaruudesta.
Suomessa on noin 50 heviyhtyettä 100 000 asukasta kohden, mikä on enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Kun metallimusiikkiin yhdistetään neulonta, ollaan jo melkoisen suomalaisuuden ytimessä. Silti hevineulonta kuulostaa konseptina melko jännittävältä.

Torstaina Joensuussa järjestettiin ensimmäistä kertaa Heavyneulonnan MM-kisat. Finaaliesityksiä nähtiin 13 kappaletta kahdeksasta eri maasta, muun muassa Yhdysvalloista, Japanista ja Venäjältä. Paikalle saapui 200 innokasta katsojaa vauvasta vaariin.
Kilpailijoiden tavoitteena oli esitellä neulontataitojaan tanssiessaan metallimusiikin tahtiin. Mahdollisimman näyttävästi, tottakai.

Sillä hevineulonta vaatii konseptina ehdottomasti videomateriaalia, sitä on tarjolla jutun pääkuvaan aukeavassa videoikkunassa.

Metallinen neulontaspektaakkeli nousi otsikoihin myös ulkomailla: siitä kirjoitti pitkästi muun muassa uutistoimisto AP ja sitä kautta lukuisat mediat, kuten Huffpost, ABC News ja Euronews. ja Erikoinen tapahtuma herätti myös runsaasti mielenkiintoa sosiaalisessa mediassa.
– Se on naurettavaa, mutta niin hauskaa, Skotlannista maailmanmestaruutta tavoittelemaan saapunut Heather McLaren tuumasi.

– Kun näin yhdistelmän neulomisesta ja heavymetallista, ajattelin, että tuossa on saumani.

Voittoon neuloi lopulta viisihenkinen japanilaisryhmä Giga Body Metal, jonka show piti sisällään muun muassa sumopainijoita ja miehen, joka oli puettu perinteiseen japanilaiseen kimonoon.

Heavyneulonnan MM-kisat järjestetään myös ensi vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt