22-vuotias Julius livahti Ruisrockiin ilman lippua käsittämättömällä keinolla – ”Valehtelisin, jos väittäisin, että en ollut p**kat housussa” - Viihde - Ilta-Sanomat

22-vuotias Julius livahti Ruisrockiin ilman lippua käsittämättömällä keinolla – ”Valehtelisin, jos väittäisin, että en ollut p**kat housussa”

Kuva videolta. Julius jonottamassa Ruisrockiin vievään vesibussiin yli 70-vuotiaaksi naamioituneena.

Julkaistu: 12.7.2019 6:45

22-vuotias turkulaismies pukeutui onnistuneesti yli 70-vuotiaaksi festarivieraaksi. Sumutus meni täydestä järjestyksenvalvojille.

Youtube-videopalveluun ilmestyi torstaina video, jossa Julius-niminen nuori mies kertoo päässeensä viime viikonloppuna juhlittuun Ruisrockiin pummilla sisään todella hämmästyttävällä keinolla.

Kaikki alkoi siitä, kun Julius kavereineen keskusteli siitä, että yli 70-vuotiaat pääsevät Ruisrockiin ilmaiseksi sisään. Julius sai hullun idean: hän naamioituisi yli 70-vuotiaaksi, hankkisi itselleen oikeanlaisen rannekkeen ja livahtaisi festareille pummilla.

Heti videon alussa Julius selittää tehneensä tempun vain huumorimielessä, ja että oikeasti hänellä oli Ruisrockiin kolmen päivän lippu ostettuna.

Kuvassa tempauksen toteuttanut 22-vuotias Julius.

Tuumasta toimeen.

Julius kertoo videolla seikkaperäisesti siitä, miten valitsi huolellisesti saksalaisesta nettikaupasta iäkästä miestä esittävän naamion ja tilasi sen kotiinsa. Juliuksen asuun kuului naamion lisäksi sopivan tyyliset vaatteet, nuoren miehen sileät kädet peittävät hansikkaat, hattu ja aurinkolasit.

Sitten hän järjesti itselleen yli 70-vuotiaalle tarkoitetun rannekkeen ”apukeinolla”, eli ilmeisesti anonyymin sopivan ikäisen henkilön avulla. Hän liimasi irti leikatun rannekkeen omaan käteensä vahvalla pikaliimalla.

Julius tilasi ”vanhusnaamion” saksalaisesta verkkokaupasta.

Ja sitten vain festarialueelle! Videolla näkyy, miten Julius matkustaa vesibussilla festarialueelle. Ruisrockissa VIP-lipun ostaneet, yli 70-vuotiaat, median edustajat ja artistit pääsevät liikkumaan alueelle pienten paattien kyydissä.

– Valehtelisin, jos väittäisin, että en ollut ihan p*skat housussa, Julius selittää videolla.

Julius pääsee vartijoiden ohi kuitenkin ongelmitta. Kun hän on lopulta sisällä alueella, alkaa kaveriporukan armoton tuuletus.

Jos video ei näy, katso se täältä.

IS tavoitti turkulaisen Juliuksen samana päivänä, kun hän julkaisi videon Youtubessa.

22-vuotias mies kertoo ladanneensa videon palveluun vain pari tuntia sitten, mutta saaneensa jo nyt valtavan määrän yhteydenottoja ja viestejä kavereiltaan ja tutuiltaan onnistuneesta tempauksesta.

Itse temppu sujui Juliuksen mukaan juuri niin mainiosti kuin hän oli ounastellutkin.

– Käppäilin sen ensimmäisen poken luokse sellaisella huonolla ryhdillä ja koetin katsella vain alaspäin, että en herättäisi liikaa huomiota, Julius aloittaa.

– Sitten näin sen ilmeestä, että se vähän niin kuin katsoi minua ja oli sanomassa jotakin. Otin sitten äkkiä sen rannekkeen esiin hihan alta ja vähän siinä ähisin jotain, että tässä on tämä.

– Sitten se poke päästi minut menemään eikä sanonutkaan mitään.

Turvamies tutkimassa Juliuksen ”pappa-asua”.

Julius arvelee, että tempun taika oli siinä, ettei kukaan järjestyksenvalvoja kehtaa alkaa epäilemään yli 70-vuotiasta alueelle pyrkivää.

– Sitä minä juuri puhuin kaverieni kanssa etukäteen, että järjestyksenvalvojan pitäisi olla aika varma asiastaan, että hän uskaltaisi lähteä kyseenalaistamaan tuollaista. Siitä voisi tulla aika iso kohu, jos käännyttäisi jonkun 70-vuotiaan pois, ja hän olisikin ihan oikeasti sen ikäinen.

Naamio meni kuin menikin täydestä.

Julius kavereineen oli keksinyt pilansa noin puolitoista viikkoa ennen Ruisrock-festivaalia samalla, kun festarihuuma oli alkanut yltyä kaveriporukassa.

Hän oli kuitenkin ostanut festareille myös kolmen päivän lipun.

– En halunnut vaarantaa omaa Ruisrockiani millään tyhmällä jutulla, mutta oli kuitenkin hauskaa toteuttaa tuollainen tempaus, hän sanoo.

Sorsamiehen tempaus jäi mieleen

Kuvassa legendaarisen sorsamiehen sorsa-asu Ruisrockissa 2017.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun legendaariseen Ruisrockiin tunkeudutaan sisään luvattomasti. Kaksi vuotta sitten niin kutsuttu sorsamies sai valtavasti huomiota naamioitumistempauksellaan. Myös Juliuksen videolla on mainittu sorsamiehen onnistunut tempaus esikuvana.

Nuori mies oli naamioitunut vedessä uivaksi sorsaksi päästäkseen alueelle sisään ilman lippua. Hän oli kätkenyt kuivat festivaalivaatteet märkäpuvun alaosan sisälle vedenkestävään reppuun. Sorsanaamion sisällä hänellä oli apunaan peili.

Sorsamies jäi kiinni vasta aivan loppusuoralla, kun hänen uintireitilleen osui veteen kaatunut puu. Vartijat huomasivat vedessä jotakin erikoista, kun ”sorsa” koetti ohittaa puuta.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut torstaina Ruisrockin edustajia kommentoimaan tapahtunutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?