Yleisö ratkaisi: Tämä kuusikko kisaa tangokruunuista lauantain finaalissa!

Julkaistu:

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun semifinaalin ratkaisi tänä vuonna tuomariston sijaan yleisö.
Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun semifinaali käytiin tänään torstaina. Semifinaali poikkesi kuitenkin totutusta kaavasta, sillä finalisteja ei tällä kertaa valinnut tuomaristo, vaan Seinäjoen Kisa-Areenan yleisö.

Yleisö äänesti kilpailun finaaliin kaikkiaan kolme mieslaulajaa ja kolme naislaulajaa: Pasi Kivimäki, 45, Johannes Vatjus, 38, Juha Pirinen, 40, Pirita Niemenmaa, 34, Silla Pöyry, 18, ja Mervi Kovero, 38.


Tangokuningattaren kruunua tavoittelivat semifinaalissa myös Ailamari Vehviläinen, 42, Pirjo Aittomäki, 55, ja Rosa Salmi-Narmala, 31.

Miesten puolella haaveet tangokuninkaan tittelistä ainakin tämän vuoden osalta joutuivat hautaamaan Jarno Itkonen, 32, ja Mika Mäkkeli, 39.


Tangokuninkaan kruunusta kisasi torstaina Seinäjoella siis poikkeuksellisesti vain viisi miestä, kun Keravan karsinnoissa sekä tuomariston että yleisön hurmannut Dong-Hoon Han, 44, jättäytyi yllättäen pois kilpailusta.

– Suomalainen tango on suuri intohimoni, huomasin kilpailun edetessä, että en ole vielä valmis täyttämään yleisön odotuksia mahdollisena Tangokuninkaana, hän perusteli päätöstään.

Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan. Tapahtuma huipentuu lauantai-iltana uusien tangokuninkaallisten kruunaukseen.

Tangokuninkaallisia kansa ei kuitenkaan pääse itselleen valitsemaan, sillä finaalissa valta siirtyy takaisin tuomaristolle. Tangomarkkinoiden taiteellisen johtajan Martti Haapamäen lisäksi tuomaristossa istuvat Jari Sillanpää, Katja Kätkä, Kike Elomaa ja Tarja Närhi.

Tangokuninkaalliset kruunataan lauantaina kello 19 alkaen käytävässä finaalissa. Tangolaulukilpailun televisioi Alfa Tv.