Jasper Pääkkönen päätyi käräjille tonttikaupasta – yli 200 000 euroa oli maksamatta vuoden - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen päätyi käräjille tonttikaupasta – yli 200 000 euroa oli maksamatta vuoden

Nyt rahat on maksettu ja juttu päättymässä sovintoon.

11.7.2019 15:55

Näyttelijä Jasper Pääkkösen mökkitonttikauppa Kotkan Rankin saarella sai erikoisen piirteen, kun kauppahinnan maksaminen venähti vuoden mittaiseksi.

Pääkkönen osti 4 500 neliön tontin Kotkan Saaret Oy:ltä heinäkuussa 2018. Kauppahinta oli 235 714 euroa. Kun maksua ei alkanut kuulua, yhtiö veti Pääkkösen oikeuteen.

– Tarkkaa summa en muista ulkoa, mutta noin kymmenen prosenttia kauppahinnasta hän oli maksanut ja maksamatta oli loput eli vähän yli 200 000 euroa, Kotkan Saaret Oy:n toimitusjohtaja Ismo Räty kertoo.

Ensimmäinen velkomuskanne Helsingin käräjäoikeuteen jätettiin helmikuussa, toinen huhtikuussa.

Nyt asia on viimeinkin ratkeamassa. Pääkkösen mukaan sekasotku juontaa juurensa siihen, että tonttikauppaa oli hoitanut hänen puolestaan valtakirjalla kolmas osapuoli.

– Sain itse tietää käräjäkanteista vasta loppukeväällä, jolloin palasin Suomeen oltuani pitkään ulkomailla. Ryhdyin heti selvittämään asiaa. Nyt kaikki on sovittu ja hoidettu, Pääkkönen sanoo.

Hän ei ole tilanteessa yksin. Alkuvuodesta vastaavan velkomuskanteen saivat myös näyttelijä Krista Kosonen ja ohjaaja Antti Jokinen. Aviopari on ostanut tontin Pääkkösen naapurista Rankin saarelta.

Kososen ja Jokisen osalta velkomusasia jäi sillensä jo kesäkuussa, kun Kotkan Saaret Oy peruutti kanteen.

Kotkan Saaret Oy:n asianajaja Veikko Almgren vahvistaa saaneensa ilmoituksen, että loppurahat on maksettu keskiviikkoiltana. Torstaiaamuna suoritus ei vielä Almgrenin mukaan näkynyt asianajotoimiston tilillä, mutta hänellä ei ole syytä epäillä Pääkkösen asiamiehen ilmoituksen paikkansapitävyyttä.

– Olen vakuuttunut, että rahat ovat asiakasvaratilillämme tänään tai viimeistään huomenna, Almgren sanoo.

Kolmisen tuntia IS:n puhelun jälkeen tulee tieto, että rahat ovat tulleet perille, joten kauppa on viety virallisesti loppuun.

Sovintosopimus on jo laadittu valmiiksi. Oikeusriita päättyy, kunhan käräjäoikeus vahvistaa sovinnon.

Kotkan edustalla sijaitseva Rankin saari oli aiemmin puolustusvoimien käytössä. Se oli lähes sata vuotta suljettu sotilassaari, kunnes Kotkan Saaret Oy osti sen vuonna 2015.

Useat muutkin tunnetut näyttelijät ovat hankkineet mökkitontin Rankista. Heitä ovat Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Kari Hietala ja Marjaana Härkönen.

Täydennetty ja päivitetty juttua 11.7. kello 16.10: Lisätty tieto Krista Kososeen ja Antti Jokiseen kohdistetun kanteen jäämisestä sillensä sekä tieto kauppahinnan saapumisesta myyjän tilille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?