Tiesitkö? Playboy-povipommien alastonkuvat vietiin kuuhun legendaarisella Apollo-kuulennolla – astronauttien järjetön pila pidettiin vuosikausia salassa

Julkaistu:

Maailmankuulut astronautit kuljettivat avaruuteen Playboy-tähtien alastonkuvia.
Nasan astronautit ovat paljastaneet, että maailman toisella Apollo 12 -kuulennolla oli matkassa Playboy-kaunottaria, kertoo Daily Mail.

Itse kaunottaret eivät ole käyneet kuussa, vaan heidän K18-alastonkuvansa. Kyseessä oli pila kahdelle astronautille, Charles Conradille ja Alan Beanille, jotka huomasivat avaruuspukuihinsa kiinnitetyt alastonkuvat vasta kuun pinnalla ollessaan.


Apollo 12 -lento laskeutui kuuhun marraskuussa 1969 neljä kuukautta menestyksekkään Apollo 11 -lennon jälkeen. Apollo 11 oli ensimmäinen kuuhun laskeutunut miehitetty avaruuslento.

Vuonna 1969 kuun kamaralta otetuista kuvista näkee, kuinka Conradin ranteessa olevaan muistilistaan on kiinnitetty kuva Playboy-kaunottaresta.


Tässä ovat neljä Playboy -kaunotarta, jotka päätyivät kuun pinnalle.


Koska astronauteilla oli vain hyvin rajallisesti aikaa kuun pinnalla, heidän pukuihinsa oli kiinnitettynä muistilista tehtävistä, jotka täytyi suorittaa kuussa.

– Onko näkynyt kiinostavia kukkuloita ja laaksoja? luki Playboyn Angela Dorianin yläosattoman kuvan alla.

Pilan takana oli reserviastronautti Dave Scott, joka olisi paikannut muita miehistön jäseniä, mikäli he eivät olisi pystyneet osallistumaan tehtävään. Hän piilotti kuvat muistivihkoihin kollegoidensa tietämättä.


– Älä unohda – kuvaile kohoumia, luki Cynthia Myersin alastonkuvan kohdalla.

Miehistö on myöhemmin paljastanut, että he suunnittelivat pitävänsä sisäpiirivitsin salaisuutena välttääkseen ongelmiin joutumista. Astonautit arvelivat, että veroja maksava yleisö ei arvostaisi keskustelua pornografisista kuvista, kun kyseessä oli tieteellisesti arvokkas tehtävä.

Apollo 12 oli kuudes miehitetty lento Apollo-ohjelmassa. Se oli toinen kuuhun kuuhun laskeutunut alus.

Juttua muokattu 12.7.2019 kello 11.40: Apollo 12 -lennolla oli kolme miehistön jäsentä, ei kuusi. Se oli kuudes miehitetty lento Apollo-ohjelmassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt