Alman ja Miley Cyrusin kappaleen musiikkivideolla nähty plusmalli nostatti myrskyn Twitterissä – ”Tämä ei ole tervettä”

Julkaistu:

22-vuotias irlantilaismalli syytti Twitterissä musiikkivideon ihannoivan ylipainoa ja sai vihat niskoilleen.
Suomalaislaulaja Alman ja supertähti Miley Cyrusin feministisen Mother’s Daughter -kappaleen hiljattain ilmestynyt musiikkivideo on laukaissut maailmalla kiivaan keskustelun, kirjoittaa Daily Mail.

Videolla esiintyy lukuisia naisia, joiden joukossa on myös pluskokoinen malli Angelina Duplisea. Hän on ollut esimerkiksi taidelehti Fangin kannessa ja tähdittänyt muun muassa Mariah Careyn ja Jessie J:n projekteja.

Soppa syntyi, kun irlantilainen malli Pamela Umeh, 22, julkaisi Twitterissä viestin, jossa hän kritisoi Duplisean ottamista videolle ja syytti videon siten ihannoivan vaarallisesti ylipainoa.– Tämä ei ole tervettä. Tämä on ylipainoa, joka johtaa terveyshaittoihin, eikä sitä tulisi ylistää tai hyväksyä, Umeh kirjoitti sittemmin poistamassaan twiitissä, josta julkaistiin ruutukaappaus Daily Mailin sivuilla.

Lehden mukaan jakaa yli 40 000 kertaa ja tulvi vastauksia, joissa Umehia syytettiin läskifobiasta.
– Eli periaatteessa isokokoiset ihmiset eivät saa käydä kuvauksissa tai ilmeisesti ladata nettiin upeita kuvia, koska se jollain tapaa ”ylistää” ylipainoisuutta, kuului eräs kommenteista, joista Daily Mail oli niin ikään ottanut ruutukaappauksia.
Jotkut keskustelijoista huomauttivat lisäksi, ettei Umeh vaikuta ajatelleen sitä, että joillain ylipainoisilla sairaudet voivat vaikuttaa siihen, että painonhallinta on heille vaikeaa.

– Ylipainoisuus voi olla myös geneettistä, ja jos näin on, painoa on vaikeaa kontrolloida tai vähentää.

Kansainvälistä uraa tekevä Alma on viime aikoina tehnyt paljon uutta musiikkia Cyrusin kanssa.

– Työskentely Mileyn kanssa on ollut unelma! Meillä klikkasi heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Kaikki tuntui todella aidolta ja helpolta. On hullua, että meillä on niin paljon samoja ajatuksia ja fiiliksiä, vaikka molemmilla on täysin erilaiset taustat, Alma hehkutti tiedotteessa juhannuksen tienoilla.
Myös Cyrus on hehkuttanut sosiaalisessa mediassa kaksikon Mother’s Daughter -kappaletta ja lisäksi hän on tehnyt Almalle myös tatuoinnin.
– Alma ja minä kirjoitimme kovan, feministisen kappaleen, jonka nimi on Mother’s Daughter. Musiikkivideo julkaistaan huomenna, hän hehkutti Instagramissa ennen kohutun videon julkaisua.

– Varokaa, se on kuumaa kamaa, kuten kaikki kovat mimmit mukana tässä projektissa.

Helsingin Vuosaaresta maailman maineeseen ponnistanut Alma Miettinen, 23, nousi suomalaisten tietoisuuteen alkujaan Idolsin seitsemännellä kaudella vuonna 2013. Kansainvälisen läpimurtonsa Alma teki kuitenkin paljon myöhemmin, kun hänen debyyttisinglensä Karma nousi kansainvälisille soittolistoille kesäkuussa 2016.

Alman pitkään odotettu debyyttialbumi on tarkoitus julkaista syksyllä. Lokakuussa artisti suuntaa Euroopan-kiertueelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt