Tami Tamminen esittelee tv:ssä hulppean kesämökkinsä – jättimäiseltä merenrantatontilta löytyvät lapsille rakennetut omat asunnot ja kuntoilukeskus

Julkaistu:

Uutuussarja Mökki ja potkuri tutustuu erilaisten ihmisten kesämökkeihin ja harrastuksiin, etenkin veneilyyn. Jääkiekkopersoona Juhani ”Tami” Tammiselle mökki on rakas paikka, jonne kokoontuu koko perhe.
Suomalaisille rakkaat kesäharrastukset ja mielenkiintoiset henkilöt ovat pääosassa uudessa viisiosaisessa ohjelmassa Mökki ja potkuri.

Ensimmäisessä jaksossa julkkisvieraana on jääkiekkopersoona Juhani ”Tami” Tamminen, jonka kesäpaikalla Turun Kakskerrassa on pitkät perinteet.

– Olen Turun oma poika, ja yli 60 vuotta olen viettänyt kesäni Turun Saaristossa Satavan ja Kakskerran maisemissa. Vanhempieni ja Leena-siskoni kanssa vietimme kaikki kesät Lammassaaressa Turun Satavassa, aina vuodesta 1951, jolloin olin vuoden vanha, Juhani Tamminen kertoo.

Oman kesäpaikkansa Turun Saariston Haapaluodosta, Airiston parhaiden vesien ääreltä, Tamminen hankki 1979.

– Vietämme täällä lähes kaiken vapaa-ajan, koska automatka varsinaiselta asunnoltamme Turun Hirvensalosta on 15 kilometriä yhteislaituriin, josta Buster-veneelläni kurvaan tänne yhden meripeninkulman kahdessa minuutissa.


Tami on rakentanut isolle tontille kolmelle lapselleen omat mökit, jotta jälkipolvilla on tarvittaessa omaa rauhaa.

– Tavataan aamiaispöydässä. Sauna on ehdoton juttu. Se on niin lähellä rantaa, että saunon joka päivä.

Tamin rakas harrastus on kalastus: pitkällä siimalla ja neljä verkkoa vedessä. Hän käy myös golfaamassa lähikentillä Harjattulassa ja Ruissalossa.

– Lisäksi olen rakentanut tänne pienimuotoisen toiminnallisen keskuksen, jossa voi vetää pienen kuntopiirin ja myös puttailla.


Uutuussarjassa pääsevät kesämaisemiaan esittelemään eri alojen osaajat. Tulevissa jaksoissa tavataan Laukon kartanon omistaja Liisa Lagerstam, Pelle Positiivi -hahmostaan tunnettu muusikko Mikko Kartano sekä rata-autoilija ja autokauppias Esa Schroderus. Viides vieras on vielä auki.

Juontajana nähdään uusi tv-kasvo, F1-kilpaveneilijä Filip Roms. Hän kertoo yllättyneensä tuottajan puhelinsoitosta, mutta tarttuneensa innolla uuteen haasteeseen.

– Uskon, että minulla on tietty mainosarvo, koska olen kaikkien aikojen nuorin kuljettaja F1-kilpaveneilyn historiassa.

Hän osuu oikeaan, sillä ohjelman tuottaja Mauri Nurmi kehuu kilpaveneilijän olevan muutenkin aktiivinen veneilyihminen.

– Hän on tunnettu nimi veneilypiireissä ja pyörittää muun muassa omaa junioritiimiä. Filip on tuleva maailmanmestari, Nurmi povaa.


Mökki ja potkurin juonto-osuudet kuvattiin sarjan hengen mukaisesti Espoon Haukilahden vierasvenesatamassa.

– Se sopi teemaan, sillä mukaan saatiin merta, veneitä ja ihmisiä. Vieraiden kesänviettopaikkoihin liittyy jollain lailla vesi ja veneily, Roms kertoo.

Roms ei siirry kilpaveneilyn parista tv-maailmaan, mutta piti juontokokemusta sen verran mukavana, että voisi tehdä sitä jatkossakin.

– Oli siinä vähän alkujännitystä, mutta juontaminen tuntui kohtuullisen luontevalta. En voi sanoa, että näistä hommista kieltäytyisin, vaikkei minusta ihan vakkarijuontajaa tule, Filip Roms nauraa.

Mökki ja potkuri -sarja keskiviikkoisin 17.7. alkaen kello 19:30 AlfaTV:llä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt