Blockfest otti kantaa Asap Rockyn pahoinpitelysyytteisiin – supertähden puolustelu herättää kuumia tunteita sosiaalisessa mediassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Blockfest otti kantaa Asap Rockyn pahoinpitelysyytteisiin – supertähden puolustelu herättää kuumia tunteita sosiaalisessa mediassa

Asap Rocky peruu heinäkuun Euroopan-keikkansa tutkintavankeutensa vuoksi.

Blockfest on sosiaalisessa mediassa ilmaissut olevansa asiassa Asap Rockyn puolella.

11.7.2019 13:37

Yhdysvaltalaista räppäri Asap Rockya epäillään pahoinpitelystä. Räppäri on nyt vangittuna Kronobergin vankilassa Ruotsissa.

Muun muassa People ja TMZ kertovat, että Asap Rockya, joka oikealta nimeltään on Rakim Mayers, pidettäisiin tutkintavaikeudessa ”epäinhimillisissä oloissa”.

Asap Rocky pidätettiin 2. päivä heinäkuuta. Samalla pidätettiin myös kolme muuta artistin seurueeseen kuulunutta henkilöä, jotka olivat osallisina tapahtumissa. Viime viikolla oikeus päätti, että Asap Rocky olisi pidätettynä ainakin kaksi viikkoa.

Asap Rockyn on määrä esiintyä Blockfestissä elokuun puolivälissä.

Tiistaina sisäpiirin lähde kertoi Peoplelle, että ruotsalaisvankilan olot ovat ”epäinhimilliset” ja ”kauheat”.

– Epäinhimilliset olosuhteet, joita Rocky ja hänen kollegansa joutuvat kohtaamaan Tukholmassa sijaitsevassa rangaistuslaitoksessa, pitävät sisällään 24/7 eristämisen, rajoituksia ihmisen elämän perustarpeiden täyttymisen edellyttäviin asioihin ja epähygieeniset olot. He eivät myöskään saa riittävän maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa.

Räppäri on perunut kaikki heinäkuun keikkansa.

– Rocky on pidätettynä määrittelemättömän ajan odottaessaan oikeudenkäyntiä. Hänen lailliset oikeutensa ja ihmisoikeutensa sivuutetaan samalla, kun hänet pakotetaan elämään epäinhimillisissä olosuhteissa – kaikki itsepuolustuksen vuoksi, lähde väitti lehdelle.

Kronobergin vankilan edustaja on kieltäytynyt kommentoimasta yksittäistapausta. Vankilasta kuitenkin vakuutetaan, etteivät vankien olosuhteet ole epäinhimilliset.

Asap Rockyn olojen tutkintavankeudessa on väitetty olevan epäinhimilliset. Ruotsalaisvankila kiistää väitteet, vakkei kommentoi yksittäistapausta.

Suomalainen Blockfest-festivaali julkaisi eilen kannanoton sosiaalisessa mediassa, jossa festivaali kertoo puolustavansa räppäriä. Asap Rockyn on määrä esiintyä Blockfestissä elokuun puolivälissä.

Festivaalin Instagram-sivulla olevassa julkaisussa Blockfest ilmaisee olevansa Asap Rockyn puolella ja käyttää tunnistetta #justiceforrocky.

– Olen Rockyn puolella ja pyydän Ruotsin viranomaisilta hänen vapauttamistaan, lukee julkaistun kuvan yhteydessä.

Julkaisun kommenteissa ollaan asiasta montaa mieltä. Moni ihmettelee kantaa, jonka Blockfest on julkaisussaan ottanut.

– Ai että pitäisi päästä pahoinpitelystä kuin koira veräjästä vaan koska on julkkis, eräs kommentoi.

– Hän rikkoi silti lakia. Sen sijaan, että hän olisi käynyt käsiksi häntä häiritseviin tyyppeihin, hän olisi voinut noudattaa lakia ja soittaa poliisin paikalle.

– Onneksi Pohjoismaissa toimii vielä oikeusjärjestelmät siten, ettei setelinipun heiluttamisella ole vaikutusta niin kuin Yhdysvalloissa... Rikos on rikos teki sen kuka tahansa.

– Kannattaako Blockfest siis eri oikeuksia julkkiksille? Hävettää teidän puolesta.

Moni kommentoija myös puolustaa Asap Rockya.

– Vapauttakaa Rocky, kuuluu erään julkaisua kommentoineen mielipide.

Myös Twitterissä on käyty keskustelua aiheesta.

– Mielenkiintoinen kannanotto Blocfest. Käsittääkseni henkilöä epäillään rikoksesta ja häntä on kohdeltu täysin normaalisti sen suhteen. Vaatiiko Blockfest siis erityisoikeuksia julkkiksille vai mikä juttu tää on?

– Ymmärrän kyllä, ettei Blockfestin toimistolla haluta yhden pääesiintyjistä peruvan keikkaa. Mua kuitenkin hävettää isosti, että mun oman kaupungin isoimmissa festareilla ajatellaan että pahoinpitely pitäisi painaa villaisella.

Asap Rockyn edustaja on antanut lausunnon, jossa kerrotaan, että räppärin kaikki heinäkuun keikat on peruttu tutkintavankeuden vuoksi. Mikäli tutkinta ei valmistu kahden viikon aikana, jatkuu vankeus vielä seuraavat kaksi viikkoa.

Espanjalainen Sonar Festival tiedotti keikkojen peruuntumisesta Instagram-julkaisussaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?