Me Naiset: Matti Nykäsen Eveliina-tytär tapasi harvoin isäänsä tämän ollessa selvin päin: ”Kaikesta huolimatta isä oli minulle rakas”

Julkaistu:

Eveliina uskoo isän juomisen juontaneen siitä, että Matti sai liian nuorena liian paljon.
Edesmenneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas, 29, on kertonut vaikeasta isäsuhteestaan tuoreimmassa Me Naiset -lehden haastattelussa.

Hän muistaa nähneensä isänsä melkein aina tämän ollessa humalassa.

– Selvin päin isä oli mitä ihanin ihminen, ja minulle tuli aina silloin hyvä ja toiveikas olo. Pienenä vähän leuhkin, että olen Matti Nykäsen tytär, Eveliina sanoo tuoreessa haastattelussa Me Naisille.

Eveliina-tytär syntyi Nykäsen toisessa avioliitossa Pia Hynnisen (nyk. Mäntykangas) kanssa. He olivat naimisissa kaksi vuotta 1989–1991. Eveliina oli kaksivuotias, kun pari erosi.


Nelinkertainen olympiavoittaja vietti takavuosina poikkeuksellisen värikästä julkisuuselämää. Kun liiallinen alkoholin käyttö oli säännöllistä, kohuotsikoita riitti. Ikävyydet olivat arkipäivää.

Eveliina kertoo Me Naisten haastattelussa uskovansa isän juomisen johtuvan siitä, että Matti sai liian nuorena liian paljon. Lopulta Nykäsen tyttärenä oleminen muuttui myös taakaksi, jonka vuoksi Eveliinaa kiusattiin koulussa.

– Olen ollut läpi elämäni koulukiusattu isäni takia. Surullisinta oli se, että halusin olla isin pieni tyttö, isin prinsessa. Mutta sitten muut ihmiset saivat minut häpeämään omaa isääni, Eveliina sanoo Me Naisille.


Eveliina tunnistaa itsessään isänsä piirteitä, kuten äkkipikaisuuden ja vahvan tahdon.

– Olen oppinut isältäni vain yhden asian: en halua olla samanlainen kuin hän. Se on karu oppi.

– Kaikesta huolimatta isä oli minulle rakas. Mutta isä ei koskaan pystynyt olemaan minulle sellainen isä, jota tarvitsin. Ei hänellä varmaan ollut edes käsitystä, miten isänä ollaan, Eveliina sanoo Me Naisten haastattelussa.

Nykäsen rakkaushistoria on värikäs. Hän ehti elämänsä aikana olemaan kihloissa seitsemän kertaa ja naimisissa kuusi kertaa. Aviopuolisoita oli viisi. Lapsia on tiettävästi kolme, joista yksi on syntynyt avioliiton ulkopuolella.

Matti Nykänen kuoli 4. helmikuuta ollessaan 55-vuotias.
Juttua muokattu klo 8.40: Otsikkoa tarkennettu.