Maria Lund ja Valtteri-puoliso: Ero! - Viihde - Ilta-Sanomat

Maria Lund ja Valtteri-puoliso: Ero!

Kesäteatterin lavoja tähdittävän Maria Lundin ja puoliso Valtteri Tynkkysen pitkä suhde päättyi eroon.

11.7.2019 5:59

Laulaja ja näyttelijä Maria Lund, 36, on eronnut puolisostaan, YUP-yhtyeen basisti Valtteri Tynkkysestä. Ilta-Sanomat tavoitti Samppalinnan kesäteatterissa Turussa parhaillaan esiintyvän Maria Lundin kommentoimaan eroa.

– Tieto pitää paikkansa. Olemme tosin eronneet jo aika kauan sitten. Olemme Valtterin kanssa sopineet, ettemme kommentoi asiaa sen enempää, Maria vahvisti.

Hehkeä laulaja sanoi kohteliaasti, että parilla on 4- ja 8-vuotiaat lapset, joita haluavat suojella.

Maria Lund kuulosti puhelimessa raikkaalta ja hyväntuuliselta. Kesäteatteripesti on sujunut hyvin ja lapsetkin ovat hänen luonaan.

– Hyvää kesää kaikille, hän toivotti.

Maria Lund ja Valtteri Tynkkynen erosivat jo jokin aika sitten.­

Rakastuneet Maria ja Valtteri muuttivat avoliittoon 2010. Perheen onni täydentyi seuraavana vuonna pojalla, ja helmikuussa 2015 syntyi vielä suloinen tyttö.

Perhe asettautui idylliseen ja pieneen Hankasalmen kylään. Teatterityöt vievät Mariaa kuitenkin kotikylästä jatkuvasti ympäri Suomea.

Lund on ollut aiemmin naimisissa näyttelijä Mikko Rantanivan kanssa. He menivät naimisiin vuonna 2005, mutta ero tuli neljän vuoden kuluttua häistä.

Tällä hetkellä Maria näyttelee Samppalinnan kesäteatterin Disney-musikaalissa Perjantai on pahin. Maria kertoi IS:lle asuvansa esitysten ajan Turussa. Lapsetkin tulivat äidin luo kesäkuisen ensi-illan jälkeen. Turkuun muutti myös Marian parivuotias koira Sissi.

Maria kommentoi IS:lle tyytyvänsä tänä kesänä vain yhteen musikaaliin, kun viime kesänä hän oli mukana peräti kolmessa.

Valtteri Tynkkynen tuli tunnetuksi YUP-yhtyeen basistina. Kuva vuodelta 2004.­

Tien päällä reissatessaan Maria kaipaa eniten kahta lastaan. Hän kertoi IS:lle viime kesänä suuressa henkilöhaastattelussa lähtevänsä työreissulle aina haikein mielin.

– Se kirpaisee aina, kun täytyy jättää rakkaat taakseen. Lapset ovat pieniä lyhyen aikaa, joten yritän nauttia jokaisesta hetkestä niin paljon kuin mahdollista.

Kun lapset olivat pienempiä, Maria tapasi ottaa molemmat mukaan työreissuille ympäri Suomea. Viime kesänä Maria kertoi lasten viihtyvän mainiosti kotona isän kanssa.

Tarvittaessa perheen apuna hääri myös anoppi tai lastenhoitaja, sillä Valtteri perusti muutama vuosi sitten kirkonkylälle Hankala-nimisen ravintolan, joka piti miehen kiireisenä.

Maria kertoi viime kesänä, ettei suostu tuntemaan huonoa omaatuntoa tien päällä vietetystä ajasta, sillä keikkaluonteisessa työssä on myös hyvät puolensa.

– Joskus on sellaisia kuukausia, että olen vain kotona lasten kanssa. Kiireet ja laatuaika kotona tasapainottuvat aina säännöllisin väliajoin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?