Supersuosittu poplaulaja julkaisi alastoman joogakuvan idyllisessä järvimaisemassa – pian otoksen takaa paljastui härski vyyhti - Viihde - Ilta-Sanomat

Supersuosittu poplaulaja julkaisi alastoman joogakuvan idyllisessä järvimaisemassa – pian otoksen takaa paljastui härski vyyhti

Julkaistu: 10.7.2019 20:28

Poplaulaja varasti alastoman joogatytön kuvan ajatellen, ettei kukaan huomaisi. Se oli virhe.

Toisten kuvien kopioiminen ja luvatta käyttäminen sosiaalisessa mediassa on valitettavaa arkipäivää, vaikka se onkin kiellettyä. Monesti varkaat eivät jää kiinni tekosistaan, joten he pääsevät kuin koirat veräjästä.

Keskiviikkona Instagramissa paljastui harvinaisen härski kuvanvarastustapaus. Ukrainalaislaulaja Svitlana Loboda julkaisi Instagram-tilillään yli viidelle miljoonalle seuraajalleen kuvan, jossa joogattiin alasti seesteisessä järvimaisemassa.

Instagram poisti lopulta Lobodan varastaman kuvan. Sitä ennen se ehti kerätä runsaasti huomiota.

– Poseeraus! Aion seistä näin lavalla, Loboda kirjoittaa varastamansa kuvan kuvatekstissä venäjäksi.

Loboda -artistinimellä musiikkia tekevän Svitlana Lobodan kuva keräsi hetkessä yli 300 000 tykkäystä ja tuhansia kommentteja.

Loboda on erittäin suosittu artisti Itä-Euroopassa.

Ongelmana oli, ettei kuva ollut hänestä itsestään. Kuva kuului ”alastomalle joogatytölle”, joka julkaisee nude_yogagirl -tilillään kuvia jooga-asennoissa alasti ympäri maailmaa.

Joogatyttö huomasi pian Lobodan röyhkeän tempun ja kirjoitti kuvan anastuksesta omaan kuvaansa sekä Instagramin tarinoihinsa.

– Julkisuuden henkilö esittää minua! En voi ymmärtää, miksi joku, jolla on 5 miljoonaa seuraajaa varastaisi kuvani ja esiintyisi minuna! Mikä ihmisiä vaivaa? Miksi teit sen, hän kirjoittaa kuvatekstissä.

– Sen sijaan, että hän korjaisi virheensä, hän on poistanut ihmisten kommentteja jotka mainitsevat minut. Kuvani kiertää parhaillaan ympäri Venäjän ja Ukrainan mediaa hänen nimissään.

Joogatyttö on myös merkinnyt Lobodan julkaisuunsa. Lisäksi nainen oli huomannut laulajan muokanneen kuvaa niin, että hänen vartalonsa näyttäisi laihemmalta.

– En voisi koskaan ymmärtää, kuinka joku voisi varastaa kuvani. Tätä kuvaa on myös venytetty ja manipuloitu, joogatyttö kirjoittaa tarinoissaan.

Lobodan huijaus alkoi levitä. Kuvan kommenttikenttä täyttyi vihaisista kommenteista.

– Tämä et ole sinä! Feikki!

– Miksi varastit alastoman joogatytön kuvan?

– Huijari!

Lopulta Loboda kertoi Instagramin poistaneen kuvan.

– Kultaseni, en koskaan sanonut sen olevan minä, laulaja kuittasi kopiointinsa nauravin hymiöin estäen joogatytön kommentoinnin ja pääsyn tililleen.

– Poistit kommentit, jotka kritisoivat sinua kuvan varastamisesta ja estit käyttäjät. Älä koskaan enää varasta toisten taidetta, joogatyttö kirjoitti laulajan kopioiman tarinan päälle.

Kuvan poiston jälkeen vihaiset kommentit levisivät Lobodan muihin julkaisuihin.

– Oletko oikeasti tässä? Kuulin, että varastat muiden kuvia.

– Miltä sinusta tuntuu varastaa muiden kuvia? Etkö edes häpeä?

Alastoman joogatytön tili on yhdistetty suomalaiseen bloggaajaan Vilma Peltoseen. Muun muassa Seiskan mukaan Peltonen ylläpitää joogatyttö-profiiliaan kaikessa hiljaisuudessa yhdessä poikaystävänsä kanssa. Peltonen julkaisee omassa, suositussa hyvinvointiblogissaan jooga-aiheisia kirjoituksia. Peltonen ei ole itse vahvistanut väitteitä. Joogatilillä on huimat 930 000 seuraajaa.

Rohkeat kuvat ohittavat juuri ja juuri Instagramin kiistellyt ”siveyssäännöt”, joiden mukaan alaikäisten suosimassa palvelussa ei saisi esittää kokonaan paljaita pakaroita, naisen nännejä tai sukupuolielimiä. Hiljattain profiilin pitäjä joutui ongelmiin, kun hänen toinen tilinsä poistettiin. Nudeyogagirl_art -niminen tili rikkoi Instagramin mukaan sen siveyssääntöjä.

Instagramissa nude_yogagirl on kertonut aloittaneensa Instagram-tilin pitämisen reilut kolme vuotta sitten. Hän kertoo elämänsä muuttuneen täysin Instagram-tilin myötä.

– Aloitin tämän tilin poikaystäväni avustuksella ja siten löysin teidät (seuraajani). Tämä on yhteisö, jossa on uskomatonta tukemista ja positiivisuutta. On niin paljon, mitä olen oppinut teiltä ja jakanut teidän kanssanne, joogatyttö on kirjoittanut seuraajilleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?